ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: Правителството пада! Преди минути гласувахме, ако…. ВЕТОТО оставя 139 секции в Турция, а те преизбират… ДПС и ДОСТ са двете страни на една турска лира! Причина за напускането на АБВ е…

Валери Симеонов от Патриотичния фронт е категоричен:
„Правителството пада! Сряда е Денят Х! Преди минути гласувахме в парламентарната група и приехме единодушно


решение, ако ветото на президента не бъде отхвърлено спираме подкрепата на това правителство. С решението спасяваме партията си, защото иначе изменяме на принципите на хората, които са ни пратили в парламента. Ветото оставя 139 секции в Турции, а те преизбират президента Плевналиев с подкрепата на ДПС и ДОСТ, които са двете страни на една турска лира.
АБВ е диктаторска партия. Там решенията се вземат от 1-2 души. Давам ви пример. Изчакаха нашата пресконференция и ние казахме, че ще продължим с подкрепата, а те час след това се оттеглиха и парламентарната им група остана като попарена, не знаеха. Каква е причината за напускането на АБВ – ламтеж на Първанов за президент, ако партия го помолела, айде не на нас тия. Друга причина е отказ на 5 млн лева за федерацията по мотокрос. Вижте какви дребни души“, каза роденият в Долен Чифлик (Варненско) Симеонов по БНТ.
Преди секунди БТВ пък съобщи, че ветото на Плевнелиев ще бъде отхвърлено утре заради патриотите, въпреки че останките на Реформаторския блок искат обратното и в комисията днес ветото бе подкрепено. Ветото е втора точка в дневния ред на заседанието в сряда.
Valeri_Simeonov
Валери Симеонов обяви, че правителството пада, ако ветото на Плевнелиев не бъде отхвърлено.

Подобни новини

Оставете коментар