17 000 ЧИНОВНИЦИ пият КРЪВЧИЦАТА на НАРОДА само в едно министерство – на… Едва 7% от ЯБЪЛКИТЕ са български, 22% от доматите, 33% от месото и ….

17 000 чиновници пият кръвчицата на българина само в едно министерство – това на земеделието. Как я пият ли – по хиляди начини. Най-иновативният е


да дават пасища на свои хора, които нямат животни, а селяните, които пасища вземат пращат на 10-15 км.
„Как да закараме животните си там и защо да го правим, след като нашите пасища са около селото, но някакви чиновници са ни ги звели и дали на свои приятели, които не са виждали овца, коза и крава през живота си“, категоричен е дядо от село Момчилово.
Това е само една от хватките, а задавате ли си въпроса защо само 7% от ябълките на нашия пазар са български, останалите 93% са вносни. Едва 22% от доматите, 33% от месото и 44% от млякото са българско производство за 2015 г.
За 20 години реформи в селското стопанство са минали 8 млрд. долара от бюджета и 6 млрд. евро от ЕС. Тези пари 17 000 чиновници са изсмукали за лични и приятелски нужди и са ги вложили в хотели по морето.
Производството на зърно е водещият отрасъл в земеделието. Но въпреки това българите консумират хляб от смеси и замразени заготовки, а произведеното зърно отива предимно за износ. Това оповести доц. д-р Огнян Боюклиев от Института за икономически изследвания при БАН при представянето на годишния доклад на институцията.
ябълки на дърво
Снимка Интернет
Тези български ябълки са от социализма, сегашните са вносни и не растат по дърветата.

Подобни новини

Оставете коментар