Преди минути в парламента: ГРОБ гласува още 1,2 млр нов дълг, на второ четене В договора е написано: ОСНОВЕН ДЛЪЖНИК е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД В РУМЪНИЯ: Гласуваха закон: Във всеки магазин румънските стоки да са над 51%

Преди минути в парламента партия ГРОБ гласува още 1,2 млр лева нов дълг, на второ четене. Общо гласуваха 140 депутати, от които 99

бяха „За“, 31 „Против“, 10 се въздържаха.

„Става дума за договор между България и Международната банка за развитие и България и Европейската банка за развитие. Целта е фондът за гарантиране на влоговете да не застрашава банковата система. Става въпрос за държавната гаранция попълвана от банките“, обясни финансовият министър Горанов.

„В договора е написано, че основен длъжник по заема е българският народ. Към този момент дългът, който ГЕРБ натрупа вече е над 20 млр лева. Днес вие подписахте един празен чек и го дадохте на Международната банка и Европейската банка“ без фиксирана лихва, като заробихте още и още български народ“, коментира от трибуната Гечев от Капиталистическата партия.

Вчера в Румъния беше приет закон: Във всеки румънски магазин над 51% от стоките по щандовете трябва да са произведени в Румъния. С други думи румънците има защо да произвеждат, защото им се осигурява пазар. Вчера написахме, че в България само 7% от ябълките са български, 22% от доматите, …. А тук става дума за всички румънски стоки да са над 51%.
В България има 547 мъртви села. Ако такъв закон бъде приет в България представете си колко от селата ще се съживят, защото като произведеш краставицата и тиквичката в съседния магазин ще ти я вземат за да стигнат 51%.
Goranov_Borisov

Подобни новини

Оставете коментар