103 656 прочетоха този човешки материал на Цанко Цанев в … за реалността в България: ИЗЧЕЗНАЛАТА Силвия родила от робовладелец, който я държи вързана

103 656 прочетоха този човешки материал на Цанко Цанев в


сайта на „24 часа“ за реалността в България:
Изчезналата Силвия родила от робовладелец, който я държи вързана!
Подробностите:

Изчезналата Силвия родила от робовладелец, който я държи вързана
– Според слухове чорбаджията казал, че ще я пусне, когато стане на 25 г.
– Четири години майката и бащата не вярват, че дъщеря им е мъртва
– В началото на годината полицията в Добрич обяви, че са намерени кости на момичето, сега излиза, че май са на друг

Версия за изчезналата Силвия Георгиева от добричкото с. Одринци тормози съселяните и семейството ѝ.

Бащата Георги Илиев, майката Надя Стоянова и 16-годишният брат на момичето Наско вярват на разказа на дете от съседното с. Ведрина. То дочуло разговор между възрастни, в който се споменавало, че Силвия е жива.

Според слухове изчезналата през 2011 г., тогава 6-класничка, била родила от някакъв чорбаджия.

Той държал и сега момичето вързано в някакъв склад и като робовладелец обявил, че ще я пусне, когато стане на 25 г. и е навършила пълнолетие.

Както “24 часа” писа,

окръжната

прокуратура

в Добрич

възобнови

разследването

за безследно изчезналата през август 2011 г. 12-годишна тогава Силвия Георгиева.

В началото на годината от ОД на МВР съобщиха, че с ДНК експертиза са идентифицирали открити останки и е заключено, че те са на момичето.

Семейство, което се разхождало в горски пояс през 2012 г. – 7 месеца след изчезването, намерило кости, които били уж на момичето.

Сега обаче стана ясно, че те не са нейни и

се прави втора

ДНК експертиза

в София. Не се знае кога ще са готови резултатите.

Разминаването на фактите накара окръжния прокурор Пламен Николов да изпрати наблюдаващ прокурор при семейството на Силвия.

В разговора с него Георги и Надя са заявили, че не вярват, че детето им е мъртво и че въпросните кости са на Силвия. Затова по-късно са настояли за повторна ДНК експертиза.

“Не вярвахме, че детето ни е убито, толкова години все се питаме с майка ѝ какво точно е станало”, каза за “24 часа” бащата на Силвия.

На 18 август 2011 г. Силвия отива до селския магазин в центъра на селото, но никой повече не я вижда. Хората веднага се усъмняват в местния говедар Емил, който по онова време бил на 32 г.

Той често събирал момиченца и момченца. Уж не им правел нищо особено, но селяните

го виждали да

целува децата

по бащински и

даже да ги снима

Сестра му била женена в съседното с. Ведрина.

“Търсих го този Емил, но още тогава изчезна. Сестра му се развела и тя изчезнала от Ведрина. Разбрах, че не са от Добруджанския край. Май този Емил бил в затвора, но не знам за какво”, казва бащата на Силвия, който работи в Горското стопанство като маркировач на дървета.

Семейството на Силвия живее доста бедно. Момичето дори често

отнасяло пердах

от родителите си.

Затова избягало

при Емил, казват негови съселяни.

Те дори се съмняват, че двамата имали връзка. Но на разпитите говедарят, който пасял кравите на местен чорбаджия, не признал нищо. Без резултат останали и всички акции за претърсване на района, в които се включиха 50 полицаи и ловци от няколко села, даже селяни от Одринци.

Проверени били от водолази и дъната на два близки язовира.

Бившият кмет на Одринци Димитър Минев си спомня, че миналата година при него дошъл полицай, който донесъл документ от Съдебна медицина към МБАЛ -Добрич, в който се казвало, че Силвия е идентифицирана, без да е посочена причина за смъртта.

Служителят на реда признал, че трябвало да донесе документа и да го предаде на кмета.

Минев повикал родителите и им показал съобщението от Съдебна медицина.Обяснил им, че въз основа на това трябва да бъде издаден смъртен акт. Георги и Надя тръгнали с Минев по врачки и всички те твърдели, че Силвия е жива.

Майката Надя и досега все повтаря, че Силвия ще се върне.

Слухът, че Силвия е в някакво село в плен, бе потвърден и от сегашния кмет на Одринци Атанас Атанасов.

“Детето от Ведрина, където учат нашите деца и където учеше и Силвия, обаче не може да си спомни името на селото, в което държали изчезналата. Било много дълго.

Някакви бодигардове държали Силвия вързана, тя била родила и началникът им казал, че ще я пусне, когато стане на 25 г.”, каза кметът.

Говорителят на полицията в Добрич Стоян Стоянов обясни, че случаят може да бъде коментиран само от окръжната прокуратура. Нейният ръководител Пламен Николов обясни, че фактите около възобновеното дело в момента са следствена тайна.
Canlo_Canev_iz4eznala_Odrinci
Снимка 24 часа

Подобни новини

Оставете коментар