Оня ден ЖИЗНЕН в ефир, днес УМРЯ, покоси го тежък…. Отиде си на рождения ден на сина си, а след дни щеше да навърши….

Оня ден жизнен в ефир, днес умря, покоси го тежък инсулт.  Отиде си на рождения ден на сина си, а след дни щеше да навърши


57 години. Подробностите за журналиста Димитър Цонев:
Профилът на дъщя му Деси Цонева почерня от жалейки. 56-годишният тв водещ бе приет във ВМА от 14 август вечерта, когато се почувствал много зле – с главоболие, изпотяване, повръщане. Установено бе, че е получил хеморагичен инсулт вследствие на спукана аневризма на мозъчна артерия. На следващия ден тя бе емболизирана успешно, за да се овладее кръвоизливът.
БНТ пусна на сайта си некролог: Днес почина нашият колега, обичаният телевизионен водещ Митко Цонев. От 14 август лекарите във ВМА се бореха за живота му след тежък инсулт. На 30 август Митко щеше да навърши 57 години. Трудно е да ти кажем „сбогом“, Митко, ти винаги ще бъдеш с нас! Със своя професионализъм ще останеш една от емблемите на Българската национална телевизия! Нито ние, нито зрителите можем да забравим твоята усмивка! БНТ изказва дълбоки съболезнования на семейството на Димитър Цонев! Поклон!
Кариератата на Димитър Цонев

е свързана изключително с държавната телевизия. Зрителите го познават като водещ и редактор на информационните емисии „По света и у нас“ и като водещ на различни публицистични предавания. От 2002 до 2005 г. беше говорител на правителството на Симеон Сакскобургготски. След това работеше като пиар на „БТК Груп“. В продължение на няколко години се изявяваше в bTV, където също водеше обзорни предавания. От края на 2014 г. се завърна в БНТ. Димитър Цонев е автор и на 17 документални филма. Като дете участва и в игрални филми – „Таралежите се раждат без бодли“ и „Записки по българските въстания“. Син е на популярния актьор Коста Цонев (1929 – 2012 г.) и известната тв говорителка Анахид Тачева, пише „24 часа“.
Dimitar_Conev

Подобни новини

Оставете коментар