БОКОВА не зависи от рекета на МУТРАГаНЬО! ШЕФ на ООН се става, когато и 5-те постоянни членки… ГЛАСУВАНЕТО сега започва и става по следната схема: ….

Ирина Бокова не зависи от рекета на Мутрагеньо (Мутраганьо)! Днес при гласуването Бокова се класира чак на


6-то място,но това няма никакво значение, защото този вот е само съобщителен. Тоест да стане ясно кой кой e и има реални шансове да стане президент на ООН. Досега българката бе 2 пъти трета, 2 пъти пета и днес шеста.
Шеф на ООН се става, когато и 5-те постоянни членки

пистигнат съгласие за това кой да е шефът.
Гласуването започва на 5 октомври и става по следната схема:
5-те членки – Русия, САЩ, Великобритания, Франция и Китай. Те имат червени бюлетини, тоест могат да покажат червен картон на някой от кандидатите. Председател на ООН се избира, ако кандидатът събере 9 гласа, но това става и с гласовете на 10-те непостоянни членки – Съгласно резолюцията от 1963 г 10-те непостоянни члена на Съвета за сигурност се избират на териториален принцип, а именно: Непостоянните страни членки се избират през две години, така че всеки 1 януари пет от старите се сменят с нови.
пет – от Африка и Азия
един – от Източна Европа
два – от Латинска Америка
два – от Западна Европа и други държави
Въпреки всичко, дори някой от кандидатите да събере 9 гласа от общо 15 това не е достатъчно. Задължително условие е и 5-те постоянни членки да кажат „Да“, той ще е. Това може да се случи през ноември, декември, догодина, когато стане.
karikatura_Boko_Plevnu_Bokova
Карикатура Христо Комарницки
Мутрагеньо поставя условия, рекетира за да смени Бокова със Сталинка. Тя кариеристката е съгласна даже шеф на марсианците да стане, но за ООН няма никакви шансове. Мутраганьо просто си предава важност. И тъпите хора по света си казват – Брей, този много влиятелен, а всъщност Мутрата е г-н Никой. Няма да я смени, защото така ще си плюе на сурата.

Подобни новини

Оставете коментар