БРИТАНСКИЯТ депутат ПАТЕРСЪН: БЪЛГАРИТЕ са перфектни за БРАНЕ на ЯГОДИ, но не могат да говорят по телефон ЖЕСТОКАТА ИСТИНА е, че РАНО СУТРИНТА брането на ягоди не е за …

Британският депутат Оуен Патерсън от управляващата Консервативна партия обяви:


Българите са перфектни за бране на ягоди, но не могат да говорят по телефон. Румънците и българите, които идват в страната, за да берат ягоди, не знаят как да използват мобилен телефон. Жестоката истина е, че рано сутринта брането на ягоди не е за англичаните.
„Българите може да не знаят

как да използват мобилен телефон, но брането на ягоди много рано сутринта е квалифициран труд и жестоката истина е, че нашите местни не искат и няма да я вършат тази работа. Така че градинарството и хранително-вкусовата промишленост отчаяно се нуждаят от снабдяване с работна ръка. Искам имиграционна система, която позволява на квалифицираните работници да бъдат наемани на позиции, за които в страната няма достатъчно хора да остане“, кментира Патерсън.
Изказването му е по повод задействане на процедурата от март за излизане на Великобритания от ЕС, след което българите ще се считат за европейски граждани и трябва да се върнат, ако не са работили най-малко 10 г на Острова.
qgodi_ko6nica_Anglia

Подобни новини

Оставете коментар