Рано или късно ЛЪЖАТА изплува, лъсва на челото! РОЙТЕРС: ГАЗ в ЧЕРНО МОРЕ не откриха и фирмите се отказват от проучванията! ПОМНИТЕ ли ЛЪЖИТЕ на БАНДИТА? Щеше да изнася газ за цяла Европа?

Рано или късно лъжата изплува на челото на лъжеца, лъсва! Ройтерс обяви:
Газ в Черно море не откриха и фирмите се отказват от проучванията. Помните ли лъжите на Бандита? Щеше да изнася газ за цяла Европа? Да прави хъбове, потоци? Подробностите:


Ирландската компания Petroceltic International се отказва от проучването за наличие на природен газ в блок Камчия – 1, в региона на Галата в Черно море. Досегашните резултати показват, че край българското Черноморско крайбрежие в този район няма достатъчно газ, за да оправдае добива, информира „Ройтерс“.
Акциите на компанията се понижиха с 5% след съобщението. Проучването на находището „Камчия-1“ е част от концесията за Галата. Сондьорите достигнали до 2887 фута дълбочина (880 метра), но са разочаровани от резултата, информираха от дружеството.
Компанията влезе в България след като придоби шотландската „Мелроуз рисорсиз“ за 210 млн. евро в средата на миналата година.
Petroceltic International е публично дружество,


листвано на ирландската и на лондонската фондова борса. Неговата основна дейност е проучване и добив на нефт и газ. Компанията има регионални офиси в Рим, Лондон и Алжир.
България се надяваше на газ в блоковете „Хан Аспарух“ (проучван от френската „Тотал“ в консорциум с ОМВ и „Репсол“) и „Терес“.
Освен в блок „Камчия – 1“, проучвания за добив на нефт и газ се извършват в морската територия на България – в блок „Хан Аспарух”, където оперира френската компания „Тотал” в консорциум с OMV и „Репсол”. От фирмите съобщиха, че и на „Хан Аспарух“ няма газ.
BB_s_nos_Pinokio

Подобни новини

Оставете коментар