В парламента се карат за: СПОРАЗУМЕНИЕТО с КАНАДА, тоест АМЕРИКА, което прави БЪЛГАРИТЕ РОБИ ЗАВИНАГИ на … Дадоха примери КАКВО ОЗНАЧАВА това: … ГРОБ не им пука, КАПИТАЛИСТИТЕ ги плашат с ПРОТЕСТИ на улицата

В парламента се карат за споразумението с Канада, тоест Америка, което прави българите и всички европейци роби завинаги. На гробарите не им пука, капиталистите ги плашат с протести на улицата. Споразумението трябва да се подпише на 28 октомври. Дадоха примери какво означава то:


1. Паралелна система за арбитраж, над националната юристдикция. Чуждите инвеститори ще могат да съдят България и решението на трансатлантическия съд няма да се обжалва. На пример: ЧЕЗ осъжда България за пропуснати ползи за 2 млр лева, робите българи плащат.
2. Всяка чужда фирма, която има филиал в Канада може да се възползва от споразумението в което големите корпорации имат само права, без задължения. От документа не са изключени социалните услуги – здравеопазване, образование, води, всичко. Германия например е изклчила водите си като национално богатство.
3. Веднъж либерализирано държавата няма право да си го върне. Тоест всички концесии остават завинаги в ръцете на корпорациите, както сега е концесията със златото ни, с американските тецове, с рудата ни, с …
4. Всяка държава, ако иска да предприеме някакво действие трябва да пита чиновниците в Брксел. Те разбира се ще кажат „Не“! Например


установеният картел за горивата трябва да питаме европейските бюрократи да наложим ли глоба и каква да бъде, а те ще кажат „Не“ защото това са техни фирми.
5. В момента Канада съди Европейския съюз затова, че си позволи да забрани ГМО. Българският парламент също забрани отровните храни. Със споразумението ГМО влиза без проблем и залива големите вериги с евтини и отровни стоки. Тъй като българинът е беден, ще купува, къде ще ходи.
6. Договорът ще премахне 98% от сега съществуващите мита между Америка и Европа, защото това споразумение на практика е с Америка, а не с Канада. В момента върви трескаво пререгистриране на американски фирми в Канада и откриване на филиали. Производителността в Америка е с 30% по-голяма от тази в ЕС, което означава че американските стоки ще ни залеят. Български стоки в България няма да има, защото производството им ще е скъпо и няма да имат пазар.
GMO-pape6

Подобни новини

Оставете коментар