ОКОНЧАТЕЛНО! ДА ЖИВЕЕ ВАЛОНИЯ! Спряха СЕТА! Бркюсел трябва да съобщи на КАНАДА и АМЕРИКА, че … Имало и свестни и смели СОЦИАЛИСТИ – 45-годишния ПОЛ МАНИЕТ, вижте кой е той:

Окончателно! Да живее Валония! Спряха СЕТА! Преди минути премиерът на Валония – 45-годишният Пол Маниет съобщи на министър председателят на Белгия Шарл Мишел, че блокират Споразумението с Канада, разбирай Америка, защото не могат


да позволят частни съдилища да осъждат цели държави и още куп робски текстове в документа.
„Не купуваме котка в чувал“, каза Маниет през десетките микрофони, които се събраха от цяла Европа, имаше и американски.
Имало и свестни социалисти като Маниет за разлика с Мартин Шулц, който имаше поръчка от Америка да убеди Маниет, но не успя.
Кой е Пол Маниет:


28 юни 1971 г. в Льовен, фламандската част на Белгия, във френскоезично семейство. Израства на юг в Шарлероа, център на белгийската индустрия, който днес заедно с Намюр и Динант изобщо не може да се похвали с особен икономически успех. Владее и холандски, и английски. Завършва политически науки в Свободния университет в Брюксел през 1993 г., а след това специализира европеистика в същото учебно заведение. Скоро след това е гостуващ лектор в Кеймбридж, а по-късно се завръща в своята Алма матер, за да защити докторска дисертация на тема “Гражданство и европейско строителство”. Междувременно чете лекции и в престижния парижки институт “Сианс По”, както и във Висшето училище в Пиза. Пише книги, посветени на основополагащите договори на ЕС, възхода на национализма и бъдещата конституция на общността.
Става член на белгийската Социалистическа партия, като през 2007 г. от сянката на академичните среди неочаквано го измъква лидерът на левицата Елио ди Рупо. Той праща Маниет на мисия в Шарлероа, където ветерани социалисти са заподозрени в корупционни интриги. Само за седмица новоизпеченият помирител влиза в новините като сериозен играч, който моментално печели симпатиите на нежната половина на Валония с небрежната си брада. Решителните му действия дават резултат и скоро след това Маниет вече е министър на здравеопазването, социалната активност и равните възможности на Валония. По-късно е федерален министър с ресор енергетика и климат в кабинета на премиера на Белгия Ги Верхофстад, където повежда битка с контролираната от Франция компания “Електрабел”, която принуждава да върне солидни печалби в хазната. Запазва поста и при следващия министър-председател Ив Льотерм, и при наследника му Херман ван Ромпьой. Остава на министерското кресло при поредна рокада, а в правителството на Елио ди Рупо (2011-2014) отговаря за обществените предприятия, науките и развитието до 2013 г., когато подава оставка, за да стане кмет на Шарлероа и председател на Социалистическата партия.
Женен, разведен и пак женен, Маниет е баща на четири деца. Привърженик на здравословното хранене, той се разтоварва като пече черен хляб рано сутрин. “Това е моят начин за релакс. Знам, че е модерно, но ще го преживея”, споделя белгиецът.
pol_maniet

Подобни новини

Оставете коментар