РУМЕН РАДЕВ чукна ЦАЧЕВА, НИНОВА, ЙОТОВА и каза кое е първото, което ще направи: Ще инициирам СРЕЩА между Цачева, лидерите на партии и ….. ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА в България няма!

Новият президент Румен Радев чукна Цачева, Нинова и Йотова на тържественото връчване от ЦИК на удостоверението му за победител на изборите. С бяло вино. Пред журналистите Радев каза:


„Политическа криза в България няма. Има конституционна процедура. Първо кабинет в рамките на този парламент. Или служебен кабинет съставен от действащия президент. За служебния кабинет отговорността и правото е на президента Плевнелиев. Имаме уговорката


само да бъда уведомен. Разчитам да състави добро правителство. И двата сценария са въможни. Най-вероятно ще се отиде на предстрочни парламентарни избори. Ако има такива първото нещо, което ще направя като встъпя в длъжност е
Радев, Йотова, чаши бяло вино
да инициирам среща между председателят на парламента Цецка Цачева, лидерите на партии, експерти по изборно право и авторите на проведения референдум“.
Другата новина от днес е, че Нинова е забранила червени апаратчици, разбирай пиявици да бъдат назначавани на заплати в президенството.
Цачева, Радев, Йотова, ЦИК

Подобни новини

Оставете коментар