Д-р ДЕСИСЛАВА НЕШЕВА след 5 г изследвания: БЪЛГАРИТЕ са ЕВРАЗИЙСКА популация! Не сме тюрки или алтайци, но не сме и …. Кои са евразийците? ЕВРАЗИЯ това е …..

Д-р Десислава Нешева е един от специалистите, изследващ произхода на българите и след 5 г труд събра данни за съвременните етнически българи.
„Изследванията продължиха с антични проби от прабългари и траки. Нямаме близка родственост с тюрки, алтайци и т.н., генетично сме много отдалечени. Дори интересното е, че сме отдалечени от турците, въпреки турското иго – генетично нямаме допирни точки. Българите са евразийска популация“, категорична е д-р Нешева.
А кои са евразийците? Това е


Русия. Според евразийците Русия не принадлежи нито на Европа, понеже не е чисто европейска държава, нито принадлежи на Азия. Русия е обхванала части и от Азия и от Европа, следователно тя ги обединява в себе си и затова е Евразия.
Изследването, ръководено от проф. Драга Тончева от Медицинския университет, използва най-новите технологии за анализ на ДНК. Част от него е проведено в

Италия, която го финансира безвъзмездно с 50 хиляди евро.
Учените от проекта твърдят, че в кръвта ни няма гени на хуни, татари или монголи, както твърдят някои.
Държавните институции обаче са изоставили проекта и няма средства за неговото продължаване. Изследователите дори са били изнудвани: ако заявят, че българите са преки потомци на траките, щяло има пари за научната им работа. Акад. Ангел Гълъбов е категоричен – доказването на подобна версия е „абсурд”.
Българските институции явно не се интересуват от генетичния произход на българите, защото не дават средства за продължаване на изследването. Предстои създаването на дарителска сметка към фонд „13 века България“ за събирането на средства в подкрепа на научния проект.
Еvrasia

Подобни новини

Оставете коментар