АТЕНТАТ е! 2-ма СПЕЦИАЛИСТИ: Найден Илиев: Процесът е на АВИОБОМБА, облакът се възпламенява в ТОЧЕН МОМЕНТ, трябва време за да стане облак, колкото и голям да е пробивът, а тук е МИГНОВЕННО, значи… Кирил Ангелов: ЦИСТЕРНИТЕ са ДВУСТЕННИ, имах такъв случай, 5 цистерни се хвърлиха от 20 м и .. ОБЯСНЕТЕ как така композицията ДЕРАЙЛИРА по СРЕДАТА?

naiden_iliev_kiril_angelov_specialisti_cisterni_hitrino
Атентат е! Това е изводът, който всеки мислещ човек може да си направи, след като чуе разговора с тези двама специалисти.
Найден Илиев:
„Това е обемна детонация, концентрация на газ. Това което се случи е необяснимо, защото е доста сложен процес. Този процес се използва съзнателно при производството на авиобомби и представлява следното:


Контейнор пълен с пропиленов окис, взривно вещоство разрушава този контенер, образува се облак и отделен взривател взривява този облак. Детонацията е много мощна, от 4 до 6 пъти по-мощна от тротила. Характерно за обемната детоназия е, че този облак се възпламенява в точно определен момент, не по-късно, не по-рано. Ако е по-късно, започва разсейване. Или на същото място в Хитрино вече е имало газов облак“.
Кирил Ангелов:
„За мен е необяснимо такъв отвор в цистерната, защото те са двустенни цистерните, имат два балона, вътрешен и външен. И така са изчислени, че

трябва да издържат на 100 тона удар. Аз имам такъв случай, 2000 г лятото имаше една катастрофа, 4-5 цистерни от 20 метра се хвърлиха от моста в река Искър. Нямаше такова нещо, имаше изтичане на газ, но беше от повреден кран“.
Найден Илиев:
„Умисъл е твърде сложно да се каже. Но вижте фактите: След като влиза композицията в селото, минават няколко минути, получава се делайлиране на влак, след това

мигновенно следва огромна експлозия. Най-малкото трябва време за да изтече газ от тази цистерна. За да се случи този облак. Независимо колко е бил голям пробива. Още повече, че сме зима и газът се изпарява по-трудно отколкото лятото. Да пропан бутанът не може да предизвика такава мощна експлозия, това най-вероятно е пропиленът“.
И още един много смущаващ факт – Как така влакът дерайлира в своя края, а не водещите машини. Ако е повредена линията това ще стане още когато композицията влезе в аварията на линията…

Подобни новини

Оставете коментар