ЛЕТЕЦЪТ на КАПИТАЛИСТИТЕ им го НАЧУКА на БАНДИТА и слугата му МИСТЪР БИЙН! Чуйте ЦЯЛОТО ИЗЯВЛЕНИЕ на РАДЕВ от 2 мин, което телевизиите не пуснаха от начало до край: …. ВИДЕО: ..

rumen_radev_ekran_bnt
Летецът на капиталистите им го начука на Бандита и слугата му Мистър Бийн с изявление от 2 мин по БНТ, което останалите телевизии не излъчиха от началото до края.
В официално изявление новоизбраният президент Румен Радев заяви, че


е твърдо решен да се придържа към Конституцията. Той обяви, че ще огласи състав на служебния кабинет след встъпването си в длъжност.

Текстът на изявлението на Радев:

„След президентските избори и референдума в България се създаде нова политическа ситуация. Оставката на кабинета даде старт на конституционната процедура по съставяне на ново правителство. Тя приключи безрезултатно.
Конституцията е изрична – сега на ход е президентът. Господин Плевнелиев обяви отказа си да изпълни вмененото му от основния закон задължение да назначи служебно правителство и предложи да ми отстъпи правото да определя състава на служебния кабинет, който той да назначи със своя подпис. Изтъкнатите в обръщението на президента политически доводи и лична мотивация не


отменят разпоредбите на Конституцията. Патосът на добрите намерения не замества закона. В обръщението си президентът представя отказа си да изпълни конституционно задължение като отстъпване на правомощие.
Основният закон изключва хипотеза, при която президентът отстъпва своето правомощие да състави служебен кабинет. Конституцията съдържа само възможност за президента да възлага правомощия и то само и единствено на

вицепрезидента. Друго възлагане на правомощия на друг субект, включително на новоизбран президент, Конституцията не предвижда.
От своя страна съм твърдо решен да се придържам към Конституцията и ще оглася състав на служебния кабинет след встъпването му в длъжност.
Призовавам политическите актьори да действат отговорно в създалата се ситуация и да не търсят краткосрочни ползи, пренебрегвайки разпоредбите на закона. Дългото сбогуване с властта не бива да прераства в конституционна криза.“
Видео с цялото изявление на Румен Радев на този линк:
http://imedia.bnt.bg/predavanyia/sa-obshteniya/rumen-radev-tvardo-reshen-da-se-pridarzha-kam-konstitutsiyata

Подобни новини

Оставете коментар