ЛЕТЕЦЪТ на КАПИТАЛИСТИТЕ се ИЗЛОЖИ при първото си действие! СКОЧИ на обществена поръчка за ТОЛ ТАКСИ, ядоса и БАЙ ХУ, трябваше ДЕБЕЛАНАТА да му обясни по телефона, че….

Летецът на капиталистите се изложи при първото си действие като президент. В страницата си във Фейсбук Румен Радев скочи на обществена поръчка за тол таксите, с което ядоса Бай Ху и се наложи Дебеланата да му обяснява, че


няма пусната нова обществена поръчка, а тая е от април 2016 г.
Хронологията на събитията:
В страницата си във Фейсбук Румен Радев написа:
Съобщение на сайта на Агенция Пътна Инфраструктура от 29 декември 2016г. ни информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари, информира още съобщението.
Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка,

обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като „неизбежна“.
Без да оспорвам законността му, намирам това решение за политически спорно. Считам, че правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който зае отговорна позиция на гореспоменатото заседанието на МС.
Отговорът на Лиляната:
Обществената поръчка е от април 2016 г. Обжалвана беше няколко пъти. АПИ я възобнови автоматично, защото

в края на годината КЗК отхвърли поредната жалба и отсъди в полза на АПИ, която по закон възобновява поръчката, за четвърти път. Обясних на Румен Радев, че заповедта на премиера не е нарушена, защото тя не касае тази поръчка. Днес научих, че има нова жалба и АПИ отново спира обществената поръчка. Това го правят превозвачите, които сега плащат 10 евро за да минат през страната, а с новата система ще плащат до 70 евро.
А ето го и съобщението на АПИ за възобновяване на поръчката, но към този момент отново спряна, заради нова жалба.

API :: Възобновена е обществената поръчка за изграждането на ТОЛ-системата. Офертите се подават до 5 януари 2017 г.
Възобновена е процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Това става възможно след като Комисията за защита на конкуренцията и Върховният административен съд се произнесоха в полза на АПИ.
Rumen_Radev

Подобни новини

Оставете коментар