ИЗТРЕБИТЕЛЯТ на КАПИТАЛИСТИТЕ назначава за СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР продукт на ЦАРЯ! От какъв ЗОР обаче слага жената на НАТО на еврофондовете? Има да дава ли, какво? Ето ви имена на СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, 90% сигурни: …

Изтребителят на капиталистите назначава за служебен премиер продукт на Царя. От какъв зор обаче слага жената на НАТО за еврофондовете? Има да дава ли, какво? Ето ви имена на служебното правителство, 90% сигурни:


Новият президент разпуска парламента на 2 февруари, изборите ще са на 2 април. Бъдещите секретари на президента Румен Радев ще поемат основните ресори в служебния кабинет, който той трябва да назначи, съобщиха близки до екипа му за “24 часа”. Това обяснява и категоричната позиция на генерала, че първо ще обяви екипа, с който влиза на “Дондуков” 2, а по-късно и състава на служебния кабинет.
За премиер почти сигурно ще бъде поставен продукта на Царя – професор Огнян Герджиков, председател на Народното събрание и свален като такъв, защото не допускаше парламентарен контрол за приватизацията на Булгартабак.
Кой е той?

Проф. Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, председател на 39-то Народно събрание (2001–2005).

Роден е на 19 март 1946 г. в София. Завършва в Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализира във Виенския университет и в Хамбургския институт „Макс Планк“. Асистент при проф. Нисим Меворах, а по-късно професор по търговско право в СУ „Св. Климент Охридски“. Автор на монографии и десетки статии в областта на търговското право.

На 5 юли 2001 г. е избран за председател на 39-то Народно събрание. На 4 февруари 2005 ок. 13:00 часа 119 депутати гласуват Герджиков да напусне своя пост и по този начин той е свален предсрочно от длъжността Председател на Народното събрание. Причина за това е


активното участие на Герджиков в блокирането на парламентарния контрол върху правителството по повод скандалните опити на вицепремиера Лидия Шулева да осъществи сделка за приватизация на Булгартабак в нарушение на приетата от 39-то НС стратегия. Избиран е два пъти за народен представител от листата на НДСВ. Председател на Парламентарната комисия по правата на човека и вероизповеданията в 40-ото Народно събрание. Носител на орден „Стара планина“.

Кои са останалите в кабинета според в-к „24 часа“:


Очаква се и в президентството, и в служебния кабинет да поеме регионалната политика НИКОЛАЙ КОПРИНКОВ.
До името на Копринков се е стигнало, след като Костадин Паскалев е отказал на Радев да е регионален министър. Твърдо не искал да се занимава повече с политика, след като подаде оставка от Изпълнителното бюро на БСП.
ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА

Последно журналистката Елена Йончева отказала да оглави президентския кабинет, тя ще стане само съветник на Радев.
ЕМИЛИЯ ДРУМЕВА
Според запознати обаче с успех приключили разговорите с проф. Емилия Друмева, която е перфектен юрист и конституционалист – да е юридически секретар на Радев и служебен правосъден министър.
КИРИЛ АНАНИЕВ
Финансов министър в служебния кабинет най-вероятно ще е Кирил Ананиев. Заместникът на Владислав Горанов е признат от всички партии експерт, в министерството е вече няколко мандата при различни правителства. Той обаче няма да става президентски съветник, обясняват колеги на финансиста.
ЛЮБОМИР КЮЧУКОВ
За външен министър е предложен

на директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков. Той бе зам.-министър в кабинета “Станишев” и посланик в Лондон. Сред имената с потенциален ресор еврофондове, отношения с ЕС и подготовка на председателството е и това на Гергана Паси. Тя бе евроминистър в кабинета “Станишев”, а след излизането си от реалната политика продължи да се занимава с европейски теми. За да кооординира българското председателство обаче, се предполага да е вицепремиер. Възможно е Богомил Бонев да поеме отново МВР, след като бе начело на ведомството преди близо 20 г., по време на правителството на Иван Костов.
ТАТЯНА АНДРЕЕВА
За здравен министър се обсъжда Таня Андреева. Бе на този пост в кабинета “Орешарски”. Олимпийски шампион се чака в спортното министерство – Йордан Йовчев или Таню Киряков.
Да се изготви и списък за областни управители, е поръчал Радев, научи “24 часа”. Щели да бъдат сменени кадрите в онези области, в които БСП отчита по-сериозни проблеми в подготовката за предстоящите парламентарни избори. Дори вече била създадена банка от кадри,

които евентуално да поемат работата. Кандидатите трябвало да отговорят на критерии, спуснати от Радев и “Позитано” 20. Тази практика не е нова – областни управители са сменяни и от последните две служебни правителства на Марин Райков и проф. Георги Близнашки. Преди да излъчи своя кабинет, Радев трябва да разпусне 43-ото Народно събрание. Очаква се да направи това на 2 февруари. В такъв случай предсрочният парламентарен вот ще е на 2 април.
Ognqn_Gerdjikov_Carq_pregradka

Подобни новини

Оставете коментар