ТРАКТОРЪТ! АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ бил в СПИСЪКА на ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, но вчера му спретнаха НОВО ДЕЛО, за…. ТРАКТОРЪТ е най-големият враг на БАНДИТА

Тракторът! Алексей Петров бил в списъка на президента Радев, но му спретнаха ново дело, за пране на пари за 3,3 млн лв. Тракторът е най-големият враг на Бандита. Подробностите:


Основният подсъдим по знаковото дело “Октопод” и бивш съветник в ДАНС Алексей Петров е даден на съд за пране на над 3,3 млн. лв. Това съобщиха за “24 часа” от Софийския градски съд. Според обвинението Петров присвоил милионите от две фирми между 2006-2008 г. Обвиняеми с него са още Явор Джиев и бившият председател на Съюза за стопанска инициатива Теодор Дечев, които са разследвани от 2013 г.
Това е второ дело срещу бившата барета. От края на 2011 г. той и още четирима

са подсъдими по делото, известно като “Октопод”. Повече от две години делото се гледа в Софийския градски съд. Почти пред финала му обаче започна отново в спецсъда. Причината – съдийката Румяна Ченалова бе отстранена от работа. Неволите на Алексей Петров започнаха през февруари 2010 г. Тогава МВР го задържа заедно с още шестима при операция “Октопод”. В началото от МВР твърдяха, че групата ще се разследва и за източване на “Кремиковци” АД, укриване на данъци, пране на пари и др.
В крайна сметка

до съда стигнаха материалите за рекет. Миналата година съдът в Страсбург пък осъди България да плати 110 хил. евро обезщетения на Алексей Петров, Антон Петров-Хамстера и братята Пламен и Йордан Стоянови-Дамбовците и семействата им заради арестите им през 2010 г.
aleksei_petrov

Подобни новини

Оставете коментар