„ДВИЖЕНИЕ 21“ и АБВ в пакет на извънредните ИЗБОРИ! Във ВАРНА избраха нов ЛИДЕР!

„Движение 21“ (Д21) на Татяна Дончева и АБВ на Георги Първанов преговарят за общо явяване на предсрочните парламентарни избори. Това съобщиха двамата лидери – Дончева и новоизбраният наследник на Георги Първанов – Константин Проданов. Разговорите


са били по покана на АБВ, стана ясно от думите на Дончева.
„Направихме един предварителен, но обстоен разговор . Той е резултат от мандата, който получи нашето ръководство за търсене на възможно коалиционно партньорство в лявоцентристкия и патриотичния спектър. Нашето виждане е, че е необходимо прагматично да търсим разширяване на нашето влияние чрез потенциални партньорски формации, с които имаме допирни точки“, обяви Проданов.
Татяна Дончева допълни, че

са стартирали тези преговори, приемайки предложението на АБВ за евентуално постигане на коалиционно споразумение и общо явяване на изборите тази пролет. Дончева посочи, че БСП е в лявото пространство, но „се ръководи от олигарси“ и няма да има разговори за коалиция с ръководството на социалистите.
„Запазваме като ключова радикалната съдебна реформа. Дали ще се споразумеем за общите приоритети, е въпрос на следващата седмица. От наша гледна точка няма непреодолими различия“, допълни Дончева. На пресконференцията Татяна Дончева отбеляза, че всяка от двете партии е наясно с каква електорална подкрепа разполага и че споразумението помежду им може да доведе до

допълнителна подкрепа.
В същото време варненската общинска организация на Движение 21 избра нов лидер. Диян Дойчев наследява на поста Силвия Петранова. В екипа на Дойчев, като заместник-председатели влизат Румен Йовчев, Боян Боянов, Веселина Стоянова-Торбарова и Ивайло Гидиков. 39 годишният бизнесмен Диян Дойчев е от основаването на партията в нейните редици. Сред първите задачи в новата роля ще е идеите на партията да стигнат до максимален брой хора, което да гарантира добър резултат на предстоящите парламентарни избори.
Don4eva_Parvanov

Подобни новини

Оставете коментар