УВОЛНИХА ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕЛ заради този ПЛАКАТ срещу БОРИСОВ, сложил го в… ОСНОВАНИЕТО е … 57-годишният ИЛИЯН ВЛАДОВ завежда дело срещу ….

uvolnen_Iliqn_Vladov_plakat_sre6u_Borisov
57-годишният инженер Илиян Владов беше уволнен като държавен служител заради този плакат срещу Бойко Борисов. Сложил го в


служебната си стая, на стената. Дисциплинарното уволнение е от инспекцията по труда в Габрово. Основанието – уронване престижа на институцията.
Илиян Владов обясни, че намерил този надпис в интернет, разпечатал го и го закачил в кабинета си. Първо го обвинили в

политическа агитация. А после – че уронва престижа на Инспекцията по труда.
„Въпросното нещо съм го приел от смешната страна. Все пак като български гражданин имам право на мнение. Свободно. Не като преди 1989 година“, коментира Владов.
plakat_sre6u_Borisov
Процедурата по уволението му продължила повече от месец. Сигналът срещу него бил подаден до централата на Главната инспекция по труда.
„Разберете ме. Не съм

компетентна да казвам и да се произнасям. Уволнила го е Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“. Дори мисля, че е анонимно“, заяви Катя Колева, директор на „Инспекция по труда“ – Габрово.
„Държавен служител може да се уволни без някаква конкретна причина, 21-и век не е като 17-и век да смятаме, че някой може да работи на едно място 50 години“, коментира Николай Василев, бивш вицепремиер.
57-годишният Илиян Владов ще търси правата си в съда.
Видео:

Подобни новини

Оставете коментар