Приеха РАДЕВ за ВЕЗИР в САНДЖАКА на ИМПЕРИЯТА…….. ВИДЕО: РАДЕВ в Брюксел: ЕС и НАТО нямат алтернатива за БЪЛГАРИЯ! В санджака днес 5 ПРОТЕСТА, контролирани от… С тях ИСКАТ да ВНУШАТ – ето БОРИСОВ го няма и…

Приеха в Брюксел Румен Радев за везир на санджака България в империята Европейски съюз. Който не знае какво е санджак, това е


провинция в Османската империя, а везир е висш чиновник в империята.
В Брюксел новият президент обяви:
ЕС и НАТО нямат алтернатива за България.
Днес в санджака му имаше цели 5 контролирани протеста. Това в първия ден на новото служебно правителство и всички те бяха показани на живо от телевизиите. В следващите дни очаквайте още и още протести във всякакви браншове. С това искат да внушат на българите, които нямат време да мислят, че Борисов

си отиде и проблемите започнаха, като се върне и редът ще се възстанови.
Това написаха в сайта на президенството:
Президентът Румен Радев призова в Брюксел за увеличаване на подкрепата за държавите, формиращи външните граници на ЕС. Държавният глава изрази очакването на страната ни за реформиране на Дъблинския регламент, който може да доведе до създаването на буферни зони за мигрантите
Миграционната криза, гарантирането на сигурността на европейските граждани и перспективите за увеличаване на икономическия растеж в ЕС, са били водещите акценти по време на срещата на президента Румен Радев с председателя на Европейския съвет Доналд Туск в Брюксел. Румен Радев е на първата си работна визита в чужбина след встъпването си в длъжност като държавен глава.
„Поставихме въпроса за

сигурността на нашите външни граници във всички аспекти. Имаме пълното разбиране за проблемите, пред които сме изправени и очакваме още по-голяма помощ“, подчерта президентът Радев пред журналисти след края на срещата.
Според държавния глава силата на Европейския съюз е в предвиждането и управлението на кризите, а не в тяхното потушаване и подчерта, че страната ни подкрепя изработването на общ план, който да бъде приложен в случай на рязко нарастване на миграционния натиск към България.
„Трябва да бъдем сигурни, че

нашата граница ще бъде защитена достатъчно добре. Сравнете нашите полицаи с какво оборудване разполагат, с това на хората от Фронтекс. Разликата е огромна и трябва да изравним условията“, подчерта Румен Радев. Доналд Туск е изразил подкрепата си за предприетите от българските институции мерки за засилване на охраната на външните граници на съюза, както и очакване страната ни да посочи областите, в които се нуждае от допълнителна подкрепа.

via GIPHY

Кохезионната политика трябва да бъде продължена и след 2020 г., като фактор за икономически растеж и увеличаването на заетостта сред младите хора, посочи още президентът. По време на срещата Румен Радев е изразил и очакването на страната ни планът „Юнкер“ да има географска и секторна насоченост и да бъде приложен така, че да дава възможност на държави като България да участват по-пълноценно в предлаганите мерки за икономически растеж.
Радев се срещна още с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.
„Пред нас има различни опции. Или


служебното правителство да назначи този комисар с всички последствия върху изборната кампания, или да изчакаме и вече избраното ново правителство да вземе това решение. Благодаря на господин Юнкер за проявеното пълно разбиране и готовност да се изчака“, заяви президентът Радев.
„Напълно разбирам желанието на България да вземе решение да предложи своя представител в Европейската комисия, след провеждането на следващите парламентарни избори“, заяви Жан-Клод Юнкер. Не сме обсъждали конкретни имена, единственото ми предложение беше за този пост да бъде номинирана жена, добави Жан-Клод Юнкер.
Radev_Unker

Подобни новини

Оставете коментар