ХИЛЯДИ УЧИТЕЛИ подписват в момента ПЕТИЦИЯ срещу отнемане на ПЪТНИТЕ им, отнети от… Ако сте УЧИТЕЛ и не ви е СТРАХ за работата ви, влез и ПОДПИШИ

Хиляди учители подписват в момента Петиция срещу отнемане на пътните им разходи до работата отнети от


Мадам Yes! Заповедта, която подписа синята комунистка гласи, че учители, които пътуват до населено място с повече от 5000 жители губят парите за пътни, които досега им даваха от Министерството на образованието, а Кунева ги прехвърли на делигираните бюджети и общините. Затова учителите пуснаха петиция в национален мащаб, която всеки един учител, който не го е страх може да подпише като постави името си в списъка. Петицията е на този линк:

https://www.peticiq.com/166384
Положението може да спаси новият служебен министър Николай Денков на снимката долу.

Промяна на съществуващите ЗПУО, наредби и ДОС

До Министъра
на образованието и науката
До Председателите
На СБУ и Синдикат “ Образование “
към КТ“ Подкрепа“

Ние, учителите на България,
Настояваме за незабавно преразглеждане на новия ЗПУО и произтичащите от него наредби и ДОС , като този път се вземат предвид всички предложения на учителите.
Настояваме за незабавна промяна на Наредбата за условията и реда за възстановяване на транспортните разходи или разходите за наем на педагогическите специалисти в институциите в системата на предучилищното и училищното образование, защото е с дискриминационен характер. Право на възстановяване на транспортните разходи имат всички пътуващи учители!
Настояваме за


основна промяна на Наредбата за приобщаващото образование и ДОСПО, и на всички произлезли от ЗПУО наредби!
Настояваме за промяна на нормативната уредба и нормата на преподавателска заетост в учищата!
Отказът за съдействие от Ваша страна ще е показател за недоверие в учителската гилдия и ще бъдем принудени да приемем, че това е целенасочено действие срещу нас. Готови сме с всички законови средства да защитим правото и достойнството на българския учител за работа в спокойна подкрепяща среда и достойно заплащане на учителския труд!
Ирена Иванова – автор на петицията, може да я подкрепите – https://www.peticiq.com/166384
Nikolai_Denkov_sl_ministar_obrasovanie

Подобни новини

Оставете коментар