ДОМУСА във ВИДЕО: ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ е подведен за ВЕТОТО на КОНЦЕСИИТЕ, защото… В България БЕЗРАБОТИЦА НЯМА, 7-8-те % са ФАЛШИВИ, тъй като… Има РЕЗЕРВИ ПЕНСИИТЕ да станат 300 лв, но…

Домуса обяви в ефира на „Здравей България“, че


президента Радев е подведен за ветото, което наложи на Закона за концесиите, защото му липсват експерти съветници, които да му обяснят, че концесията не е приватизация. Домуса взриви ефира и с твърдението си, че в България няма безработица. Че 7-8-те %, които статистиката обявява са фалшиви.
Какво още каза Домуса:

Не може да се счита за приватизация 50-годишна концесия, защото собствеността остава държавна, има закон. В момента има Закон за публично частно партньорство и по него има 0 сключени договори. Не виждам с какви средства България би построила например тунел под Шипка с държавни пари. Ако има такъв закон за концесиите може да стане. Без концесии не може да се строи. Има директива – да се направи подходящ закон за концесиите и публично частно партньорство. Да се обединят двата закона, за да може държавата да инвестира в области, в които няма интерес“.
Водещите му обясняват, че Божидар Данев е казал, че новият закон отваря вратата за корупция, това каза и президента Радев.
Домуса отговаря:

via GIPHY

„Не ми се влиза в дълги коментари, специално за Божидар Данев. Аз не виждам никакъв проблем. Чакаме мотивите, писмени по смисъла на закона (б.а. приет със 79 гласа на ГЕРБ).
За нас президентът е подведен, липсата на експертност. Ходили са синдикати, неправитествени органицазии, псевдо зелени, не бяха поканени работодателите. Нормално е да сме заинтересовани. КРИБ е най-голямата част от българския бизнес и разнообразност. 35 г е максимума за концесия, ако е над 35 за да се случи е нужно 2/3 от парламента или общински съвет да гласуват. Например Летище София! 95% от летищата в Европа са


дадени на концесия. Концесията на летище Варна и Бургас е успешна. Ивнеститорите се плашат от самия закон за концесиите. Казват, добре ние ще дадем едни 300 млн, може и 400 млн, но нямат сигурност на инвестицията. За едно дребно нещо може да я прекратят. Идва един политик на власт и решава, че друг трябва да я вземе. Банките няма да финансира такъв проект, защото е рисков. Заплашихме, че ще излезем на протест, заради злоупотреби в енергетиката, защото ги плащаме ние работодателите и гражданите. Виждаме, че започват да се възраждат тези стари схеми, кой ще ги плаща. Дифицитът в НЕК е 4 млр, а той се получи от ето такива проекти“.
Питат го: 40% от пенсиите са под 200 лв, все повече са трайно безработните, които загубват трудовите си навици? Той:

„Ние носим отговорност до толкова, доколкото трябва да плащаме, и плащаме. Друг е въпросът, че има прекалено много дупки, които трябва да се запушат. Съгласен съм, че има резерви пенсиите да станат над 300 лв във времето. В България безработица няма, 7-8%, но това са фалшиви проценти. В моите заводи имам 150-200 роми и се мъчим да ги приобщим. България изнася квалифизирана работна ръка, а тук няма кой да работи.
Kiril_Domus4iev

Подобни новини

Оставете коментар