БЪЛГАРИ ГНЕВНИ: Откъде накъде ТУРЦИЯ призовава ГРАНИЧАРЯ ЦОНКОВ в турски съд? ЗАЩО нито една БЪЛГАРСКА ИНСТИТУЦИЯ не взема отношение? Ако беше БОКО щеше да го предаде веднага! Този случай може да доведе до ВОЙНА! ВИДЕО:.. В Ловеч СВАЛИХА ТУРСКО ЗНАМЕ, което се вее на…

Mihail_Conkov_grani4ar_ubil_turski_brakonier
Българите питат:
Откъде накъде Турция призова с призовка граничаря Михаил Цонков в турски съд? Граничарят, който по време на служебните си задължения застреля


турски бракониер на 17 април 2008 г. Тогава се вдигна голям шум. Имаше дело в български съд, който след жесток граждански натиск оправда Цонков. Преди дни граничарят обаче получи призовка за дело, което се води в турски съд. Това стана, след като от Турция се върнаха лидерите да новата коалиция ДОСТ на Местан и Касим Дал.
Коментарите в социалните мрежи са, че

via GIPHY

ако беше Боко веднага щеше да предаде Цонков на приятеля си Ердоган.
Българите питат още – Защо нито една българска институция не взема отношение? Да излезе и да защити граничаря. Този случай може да доведе до война с Турция! Гражданският протест срещу турците се надига. Основанието е, че България не е провинция на Турция, че да призовават български гражданин на съд.
Бивш граничар коментира:


„На хванат нарушител ни даваха по 10 дни отпуска, защото си свършил добре работата. А тук става въпрос за навлизане в чужди води българските. Моите колеги ги предупреждават на 3 езика, че са нарушили границата, да се върнат, а турците ги нападат“.
И друг случай възбуди много българския дух. В Ловеч на жилищен блок от един от апартаментите се развя турско знаме. Провокацията веднага нажежи страстите и след обществен натиск турският флаг беше свален. Пробват турците тяхна територия ли е вече България.

Подобни новини

Оставете коментар