СЛОЖИХА му ЮЛАРА! РАДЕВ пред „ЕВРОНЮЗ“: Ясно е, че анексията на КРИМ е нарушение на международното право, а България…. САНКЦИИТЕ срещу РУСИЯ ….

Сложиха му юлара! Който не знае какво е това – повод за водене, оглавник, намордник с юзди за кон. В Мюнхен пред „Евронюз“ президентът Румен Радев каза:


„Анксията на Крим е нарушение на международното право, а България подкрепя твърдо всички принципи на международното право. Големият въпрос сега е колко дълго Европа ще бъде разделена от санкции, които подкопават доверието 5, 10, 50 години.
На въпрос дали България ще се обяви против санкциите, когато ЕС гласува по този въпрос

през юли Радев отговори, че до тогава има много време и ситуацията се мени всеки изминал ден.
„Когато Тръмп и Путин постигнат споразумение на своя среща за санкциите, като спрат да мислят през призмата на санкциите, как ще реагира Европа тогава. Санкциите срещу Москва

via GIPHY

не носят никакви конкретни ползи, само вредят на икономиките на Европа и Русия“, коментира Радев.
Той е в Германия за участие в международна конференция по ситурността свързана с бежанците. Той призова международната общност за изработване на стратегия, която да реши проблема в дългосрочен план.
Радев обясни на европейците, че сегашните регламенти не предлагат устойчиво решение нито на причините за миграцията, нито за интеграцията на бежанците.
Radev_tribagrenik

Подобни новини

Оставете коментар