ШОУ „ГЕРДЖИКОВ“ пряко по всички телевизии за обществените поръчки! Каза всички нарушения на „БОРИСОВ 2“ и…. ЖУРНАЛИСТИТЕ тръгнаха да го ГОНЯТ, защото…. ТОЙ: Всички областни управители трябваше да подадат оставки, а ние да решим…


Шоу „Герджиков“ се проведе от 8,30 ч тази сутрин пряко по всички телевизии. Излезе Герджика и обяви всички нарушения на кабинета „Борисов 2“. Сценарият беше да си прочете информацията и да си излезе без въпроси по темата. Журналистите начело със Сашо Диков предизвикаха скандал, като тръгнаха да гонят служебния Герджик.
Ето това прочете той:

Поради зачестилите спекулации за областните управители, всичко беше в рамките на закона. Кадровата политика е публична. Политическата коректност изискваше всички областните управители да подадат оставки, защото са част от предишното ръководство и министерският съвет да реши кои да останат. Толкова по този въпрос.
Обобщена информация по обществените поръчки по проверка от 30 януари по заръка на Борисов.
В част от министерствата не са установени съществени нарушения. Говорим за неспазване на срокове, непълна документация. Това се е случило в министерствата на

via GIPHY

финансите, транспорта, спорта, околоната среда, земеделието, труда, образованието, туризма, енергетиката.
Различно е положението – в министерството на отбраната, където имаме 113 обществени поръчки, от които 31 прекратени. Има 82 процедури на обществени поръчки, 123 договора и 23 допълнитени споразумения. В 45 от 82 обществени поръчки има нарушения. От тях 9 са с измама и са предадени на военната прокарутира, останалите 36 са пратени на държавната финансова инспекция.
В няколко са включвани условия, които дават предимстмо на
TUTA_CUBA_300_250_40lv
една и съща фирма – по автомагистала Хемус за подръжка на тунели, проведена през 2015 г. Другата е по автомагистрала Тракия, проведен също през 2015 г.
В министерството на икономиката – са допуснати условия довели до недопускане на участници.
Обществена поръчка за малки и средни предприяти през 2016 г, процедурата е проведена при липса на конкуренция.
Забавяне на стартиране на обществени поръчики в агенция на храните.
Министерство на зравеопазване – поръчка за застраховане на автомобилите.
Министерство на вътрешните работи –

via GIPHY

поръчка за информационна система.
Агенция по вписванията – обществена поръчка за изграждане на система за копиране на регистрите, спряна е процедурата.
Картелни споразумения, доказват се трудно, а делата продължават с години.
За 14 дни не може да се направи максимален задълбочен анализ.
В заключение, към министрите съм дал указания всички обществени поръчки в рамиките на този кабинет да бъдат следени внимателно и завършени в рамките на закона.
Gerdjik_

Подобни новини

Оставете коментар