И президента РАДЕВ им го НАЧУКА (като Десислава), във Фейсбук, за НАТО в Черно море: С наближаването на ИЗБОРИТЕ… РЕШЕНИЕТО бе взето на…. Нека всички ПАРТИИ да знаят, че темата НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ не търпи…


С наближаването на изборите нарастват спекулациите на тема Сигурност. В последните дни изявени политици се опитват да проблематизират съвместния еър полисинг и военните учения на НАТО в Черно море.
Ще напомня, че решението съвместната охрана на българското небе с партньорските авиации да се извършва срещу заплащане от България, бе взето

и изпратено в НАТО през февруари 2016 г. Днес неговите инициатори се опитват да прехвърлят другиму отговорността за собственото си решение. Като главнокомандващ въоръжените сили заявявам, че България няма да плати нито лев за съвместната охрана на небето ни, въпреки заварените финансови ангажименти.
Планираните военни учения на НАТО в Черно море, договорени на срещата във Варшава през

via GIPHY

юли 2016г., нямат нищо общо с идеята за така наречената Черноморска флотилия. Подобни учения се провеждат редовно, от години и никой не ги е „допускал“ или забранявал, още по-малко български политик. Те не съдържат заплаха за „лодките, платноходките и туризма“.
Нека всички политически сили, ангажирани с предстоящата предизборна кампания, да знаят, че темата Сигурност не търпи некомпетентност и трябва да бъде обсъждана с изключителна отговорност.
Rumen_Radev

Подобни новини

Оставете коментар