ЦИК реши преди минути: НЯМА да има МАШИННО ГЛАСУВАНЕ в нито една секция, защото…

ЦИК реши преди минути: Няма да има машинно гласуване, защото
единствената фирма в обществената поръчка се оттегли! Подробности:


Членовете на Централната избирателна комисия гласуваха да отстранят единствения кандидат в обществената поръчка за осигуряване на 12 500 машини и да прекратят състезателната процедура.
На заседанието на Комисията беше представен доклад на Специализираната комисия, според който фирмата, подала единствената оферта за участие в процедурата, не може да отговори на техническите изисквания по нея. Членовете на Комисията коментираха, че вариант без машини за техническо гласуване

не би трябвало да подложи на риск предстоящите избори и те ще бъдат валидни.
Част от аргументите бяха, че ЦИК очакваше машините да бъдат доставени до 10 март, а до 17 март вече да бъде осигурен и софтуерът за машини. От своя страна единственият участник в обществената поръчка предлагаше доставката на машините да стане до 20 март, защото те са новопроизведени, а софтуерът да бъде инсталиран още при тяхното производство.

via GIPHY

Що се отнася до осигуряването на машини в чужбина участникът не предлагаше тяхното транспортиране до страните, в които ще гласуват българи, както и техническата обезпеченост. Т.е. лица, които да отговарят за тези машини.
ma6ina_glasuvane

Подобни новини

Оставете коментар