ГЕРДЖИКОВ преди минути: Първите 2 месеца ФИНАНСОВО сме по-добри от Бойко през 2016! ВЕЛИКДЕНСКА ДОБАВКА ще получат 1 250 000 ПЕНСИОНЕРИ с пенсии под … Подписал съм ПОСТАНОВЕНИЕ за НАМАЛЯВАНЕ ТАКСИТЕ за ФИРМИ и ГРАЖДАНИ, които плащат при….

На брифинг преди минути служебният премиер Герджиков обяви:


„Първите 2 месеца финансово сме по-добри от Бойко през 2016 г! Великденска добавка от 40 лв ще получат всички пенсионери, които имат пенсии под 315 лв. Те са 1 250 000 души. Това ще струва на бюджета 51 млн лева. Сега ще ни обвините, че даваме добавка ли? Ами събрали сме много повече пари от Бойко Борисов за първите 2 месеца на 2016. Ако не дадем добавка ще ни обвините, че не се справяме.
Действаме по облекчаване бизнеса по отношение на административни такси, което на практика е скрит данък. В България данъчната тежест е ниска, но таксите, които товарят финансово бизнеса отблъскват инвеститорите. А те таксите трябва да бъдат

оправдани от гледна точка на розходите, които се правят за тях. Проектът за постановление е готов. Слагат се минимални такси за вписване, които са скрити данъци и са в нарушение на европейското законодателство. Работи се и по други такива“, обясни Герджиков.
На въпрос на журналисти за влизане на България в Еврозоната Герджиков каза, че

това е негова амбиция:
„България отговаря на 3 от 4-те критерии за влизане в чакалнята на Еврозоната. Остава четвъртия, който обаче не зависи само от нас, а и от много европейски структури и институции. Това е моя амбиции, но трябва да се свърши много работа, затова не знам дали ще има време в рамките на моя мандат. До 26 март няма да назначим еврокомисар, но ако след изборите не може бързо да се избере ново правителство ще назначим еврокомисар“, категоричен е Герджиков.

via GIPHY

Министърът на вътрешните работи Стефан Янев каза, че подготовката на изборите върви много добре и всички граждани ще гласуват при равни условия – без машини. Има забавяне за изготвянето на изборните книжа заради обжалване на една от фирмите, но днес Върховният административен съд трябва да се произнесе по спора.
Gerdjik_

Подобни новини

Оставете коментар