БОРИС ПАНКИН, който агитира за ТАТЯНА ДОНЧЕВА по време на театрална постановка: ВИДЕО: „Не споменавам НОМЕР на бюлетина и име на ПАРТИЯ“! СНИМАЛИ са ме и ГОЛ с ГАДЖЕТО на плажа! ДИРЕКТОРЪТ на театъра: Вероятно НЕ е АГИТАЦИЯ, но….

Режисьорът Борис Панкин, който агитира за Татяна Дончева по време на театрална постановка в народния театър „Иван Вазов“ обяви, че


не е споменавал номер на бюлетина и име на партия.
„Знаех, че Татяна Дончева е в залата, затова го направих. За мен няма скандал в предвид агитация. Не съм споменавал името на партията или номер на бюлетината. Ако трябва да търсят скандали в живота ми, има. Снимали са ме гол на плажа заедно с гаджето ми. Явявал съм се 11 пъти на конкурси за директор на различни театри“, сподели Панкин.
Скандалът в театъра предизвика широка обществена реакция. След постановката „Да, г-н премиер“, която гостува в Народния театър „Иван Вазов“ се случи следното:

В края на постановка, която е политическа сатира, той се обръща към публиката с думите:
„Ако искате да решавате проблеми, се обърнете към жени. Дано дойде време да кажем: „Да, госпожо премиер, Татяна Дончева“.
„Няма призив за някакво действие, така че не смятам, че е агитация. Това са думи на Маргарет Тачър. Пиесата е британска с британски хумор. Бих гласувал за човек, който е готов да даде 20 лева, за да отиде на театър. Татяна Дончева не ми е благодарила за думите по нейн адрес“, коментира Панкин.
Той е в листите на „Движение 21“ за предстоящите избори. „Имам два лични приоритета в тези избори – образованието и културата“, коментира режисьорът.
Ръководството на Народния театър „Иван Вазов“ излезе с позиция по темата

и се разграничи от изказването на Панкин. Директорът Мариус Донкин спадели:
„Театърът винаги е бил неутрален и независим. Вероятно думите на Панкин не са агитация, но уточни, че във времена на избори могат да бъдат прочетени и по този начин. Това е лична инициатива и всеки носи своята отговорност. Самията театър няма начин да контролира този процес“.
boris-pankin

Подобни новини

Оставете коментар