АВГУСТИНОВ от №6 пред БНТ: За ЕЛЕКТРОННО правителство и общини в България ИЗЧЕЗНАХА 2 МЛР лева! ВЪРХОВЕНСТВОТО на ЗАКОНА ще ни реши 50% от проблемите

Водачът в листата на №6 – партията на Марешки – „Воля“ – Стефан Августинов шашна водещата Поли Златарева на „Още от деня“ по БНТ, като разкри, че в България за 10 години са изчезнали 2 млр лева (б.а. това е 1/3 АЕЦ Белене) за изграждане на електронно правителство и електронни общини. Ето го разговорът с Августинов:


„Мястото на България е категорично в Европа. Това в нашата формация и във всяка друга политическа или неполитическа формация не трябва да обсъжда. Същото важи и за НАТО. Имаме постигнато споразумение, което трябва да спазваме и да уважаваме партньорите си. По отношение на скоростите България за съжаление напоследък изостава в много неща. Като започнем от икономическото развитие. Оставете как сме №1 на хартия и стигнем до усещането в липсата на свободи, ако щете и в медиите, ако щете и в самите хора. Но пък ние имаме огромен потенциал, който не сме развили. Едно от нещата, които искаме ние от „Воля“ е да направим България част от Европа на нивото на тези държави, които са на първа скорост. С добра воля и качествена работа ще стане. Погледнете една Естония, която

е по-малка от България, но постига чудеса от храброст в системата на електронното правителство. Там са въведени такива услуги, които могат да се използват от граждани извън Европа – да получават електронна лична карта, да търгуват на борсите. В България за последните 10 години за електронно правителство, електронни услуги, електронни общини са наляти над 2 млр лева. Има ли някакъв резултат? Не! Няма резултат, а два млр лева са отиши на вятъра.
С председателството на ЕС имаме уникален шанс да повишим сигурността си, като укрепим границата си. Като външна граница на Европа България да бъде осигурена със съвместна гранична полиция и обща съвременна армия, задължителни са. Вижте как Малта си отиграха председателството.


България трябва да реагира на ситуации, които касаят България. Това е евентуалното пускане на бежанците от Турция. Май цифрата за оградата ни стига 1 млр лева. „Воля“ иска да има нормална гранична стена, а не ограда проформа. В момента на практика границата ни е незащитена. И това се разбира от талпите мигранти, коити пресичат всеки ден. Влизайки без паспорт, без документи те са престъпници спрямо Наказателния кодекс. Белене е другата крайност. В никакъв случай не трябва да отричаме мигрантите като хора. Ние, българите усещайки това на което ни подлага политическия картел, започват да се страхуват за бъдещето си, това е страхът. Използват го всички партии.
„Воля“ предлага

да си спазваме правилата, да спазваме законите. Върховенството на закона ще ни реши 50% от проблемите.
При нас във „Воля“ никога не става въпрос за Аз, става въпрос за Ние, за програма, платформа, и начин по който да бъдат подобрени нещата. Системата и всичко е толкова срутено, че нещата могат да бъдат подобрени много лесно, защото няма накъде повече. Едно от нещата е делигирани бюджети за децата. В момента в малките общини децата нямат възможност да ходят на спорт, на култура, на музикални инструменти, на изкуства, защото родителите нямат средства да си плащат. Предлагаме делигиран бюджет за всяко семейство, за всяко дете до 16 г възраст. Да се плаща част от таксата. За медиите

via GIPHY

имаме готов медиен закон. Политическия картел изнемогва. Марешки казва, че открива в София една от най-големите бензиностанции на Балканите и всички бензиностанции си вдигат цените и един от потенциалните доставчици получава ГДБОБ. Има ли връзка между тези 3 факта. Аз виждам. Сега се открива бензиностанцията, защото се сега дойдоха разрешителните. Една от точките в програмата ни е бензиностанции с евтино гориво в общините. Създаване на държавна верига бензионостанции с нормални цени, каквито са по бензиностанциите на Марешки. Хората усещат, че няма накъде повече да ни стрижат като овце, в момента ни колят вече. Затова хората искат „Воля“, искат промяната. Да жием според правилата, нормално, да дишаме в собствената си държава. Да можем да сме на първа скорост, но трябва така да правим, че да бъдем в тази скорост. Ако искате да промените нещо в живота си изберете „Воля“. Ако тази България ви харесва, в която малкия човек няма никаква стойност, бизнесът ви може да бъде унищожен буквално за 1 ден имате прекалено богат избор от партии.

Подобни новини

Оставете коментар