ЕКЗАКТА: В последните дни на кампанията се регистрира мобилизация сред избирателите на „Нова република“ и „АБВ-Движение 21“! В следващото Народно събрание …. Изследването е сред 1000 българи направено до 22 март!

Възможно е в следващото Народно събрание да има шест политически формации, показва електоралната прогноза на „Екзакта рисърч груп“, изготвена на базата на национално представително проучване, направено между 17 и 22 март сред 1000 пълнолетни българи в 91 населени места.
Според данните сред твърдо


решилите да гласуват към 22 март 31,2% декларират подкрепа за ГЕРБ, 28,1% – за „БСП за България“, 10,5% – за „Обединени патриоти“, 7,6% – за ДПС, 6,5% – за „Воля“, и под 4% – за „Реформаторски блок-Глас народен“. За „АБВ-Движение 21“ биха гласували 2,6% от твърдо решилите да отидат до урните, за „Нова република“ също 2,6%, за „Да, България“ – 1,5%. „Не подкрепям никого“ биха избрали 2,4%.
В последните дни на кампанията „Екзакта“ регистрира мобилизация сред избирателите на „АБВ-Движение 21“ и „Нова република“. Този факт според социолозите оставя впечатлението, че

тези формации биха могли да променят много позициите си до деня на вота.
Данните ни не позволяват да се направи достоверна прогноза за очакваното представяне на ДОСТ, уточняват от „Екзакта“ и допълват, че електоратът на тази формация е трудно да бъде измерен с възможностите на демоскопските методи. В същото време социолозите отбелязват, че някои косвени индикатори ги насочват към хипотезата, че ДОСТ може да поднесе изненада в деня на вота.
Изследването е независимо от външно финансиране и е със средства на „Екзакта“.

Подобни новини

Оставете коментар