МАЙДАН „НАВАЛНИ“ в РУСИЯ, 82 протеста с огромния брой…. КРЕМЪЛ: ПРОВОКАЦИИ организирани отвън, ПЛАЩАТ на непълнолетни АМЕРИКА и ЕВРОПА към ПУТИН: Освободете арестуваните

Майдан „Навални“ върви в Русия. В 82 населени места се проведоха организирани протести с огромният брой недоволни, около 100 000 души. Това са най-големите от 5 години граждански протести срещу властта в цялата страна. 1000 души, сред които и опозиционният лидер Алексей Навални, бяха задържани само в Москва в неделя. Арести имаше и в други градове. Навални беше осъден на


15 денонощия в ареста и глоба от 20 000 рубли. В Петербург протестираха повече от 10 000 души. В Москва до 25 000 души. Протестите бяха организирани именно от Навални, а поводът – негово разследване за корупционни схеми, облагодетелствали с милиарди премиера Дмитрий Медведев.
В Москва властите разрешиха

демонстрацията, но в квартален парк. Недоволни, протестиращите тръгнаха на шествие към центъра, където бяха задържани повече от 1000 души.
Америка и Европа гракнаха: Освободете арестуваните.
Кремъл отговори, че демонстрациите и протестите са провокация организирана от чужбина като организаторите плащат на непълнолетни да протестират.

Подобни новини

Оставете коментар