СЛАВИ ТРИФОНОВ на пресконференция днес: ЦЕНЗУРИРАТ ме! С изчитането на ОТВОРЕНОТО ми ПИСМО….. БТВ: Употребява ни за политически цели Ето ЦЯЛАТА ПОЗИЦИЯ на телевизията от преди минути:

„Не става дума за нещо различно, освен за това, което много години се случва на мен и колегите ми. Не за първи път е този казус. Периодично


се случва нещо подобно, въпреки че в този формат времето лети бързо. Вече 17 г. произвеждаме телевизионно предаване и за пръв път се случва това нещо. Това е цензура. В снощното предаване не е имало нищо различно от стандартното, което произвеждаме. Казусът, свързан с референдума, изчакахме да минат изборите, защото България е парламентарна република и вчера написах едно писмо. В предаването за снощи то беше изчетено от диктор. След изчитането на писмото, имаше изпълнение на химна от зрителите, които присъстваха на нашия концерт в Лондон. От гласа на диктор имаше мой анонс, след това изпълнение на химна. След това аз казвам:

„Сега ще видите актьорската вечер“. Това е предаването. В него няма нищо друго. Целият казус е свързан с изчитането на писмото. Предаването беше спряно с едно писмо от бТВ към мен, което е по-скоро информативно. Това е цензура, защото с изчитането на това писмо не нарушавам никакъв закон. Договорът ми с бТВ има клауза за конфиденциалност. С договора не може да бъде нарушена Конституцията на България. Аз си спазвам договора. Аз съм гражданин на тази страна и ще си търся правата като такъв. Силата е във вас“, обяви на пресконференция Слави Трифонов.

На въпрос защо той дава двуседмични срокове, Трифонов се ядоса и каза,


че първо не дава нищо, защото не е в хлебарница и второ напомни, че е гражданин и си има права. „Не съм много дащен“, каза той на журналист.

Ето позицията на бТВ:

През последната предизборна кампания bTV за пореден път доказа, че е водещият източник на информация и новини с политическа тематика, на опит и на компетентност – след близо месец балансирани дебати в актуалните предавания, с интервютата на двамата водещи кандидати за премиерския пост и с мащабното отразяване на изборния процес на 26 март. Данните за гледаемостта показват, че това е широко припознато от българските зрители и ние им благодарим за продължаващата подкрепа. Този успех е изграден върху здравата основа на безпристрастно и обективно отразяване на политическите процеси както в публицистичните предавания, така и в новинарските емисии. bTV е решена да запази тези стандарти в програмата си.
Затова вчера бТВ отмени излъчването на епизод от предаването „Шоуто на Слави”, в който водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания.
Колкото и почтена да е неговата кауза, бТВ не може и няма да приемe каквото и да е отклонение от своята политическа неутралност. Това е един от крайъгълните камъни на нашия успех като водеща медия в България.
Разбира се, Слави Трифонов е свободен да
лофант

via GIPHY

изразява своето политическо мнение и да се ангажира с демократично политическо движение. Верни на принципите си, ние сме готови да му дадем възможност да изразява своите възгледи в нашите актуални предавания. В същото време в тях ще представяме и различните мнения на всички останали заинтересовани страни.
бТВ следва българските медийни закони и собствените си журналистически принципи. Това правило трябва да бъде прието от всички наши служители и партньори, без изключение, се казва още в позицията на телевизията.
На 27 март, понеделник, по бТВ не беше излъчен планираният за същата вечер епизод на предаването „Шоуто на Слави“. Вместо това бе излъчено повторение на старо предаване, а надпис, който се появи на екрана обяви, че „Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание“.
По-рано в понеделник Слави Трифонов разпространи отворено писмо към политиците, в което заяви, че дава две седмици на новите депутати и ако не се занимаят с въпросите на референдума, иницииран от предаването, и не ги вкарат в изборното законодателство до два месеца, ще отиде на протест пред Народното събрание.

Подобни новини

Оставете коментар