ДВАНАЙСЕТТЕ СТОЛА на МАРЕШКИ! РОМАНЪТ с това име е написан през 1928 г от …, а главни герои са великият комбинатор ОСТАП БЕНДЕР и бащата на руската демокация… СЮЖЕТЪТ: През целия роман двойката търси съкровищата на…. Накрая … се доверява на младежа Бендер, с шалче, но без чорапи и.. НОВИНАТА от днес: НЯМА КАРТЕЛ на ГОРИВАТА


Дванайсетте стола на Марешки! Виждате ги на снимката. Селфито с автор Стефан Августинов бе пусната в социалната мрежа. Има ли връзка между Дванайсетте стола на Марешки и романът със същото име написан през 1928 г от Иля Илф и Евгений Петров ще разберем след време.
Главни герои са Остап Бендер, великият комбинатор и Иполит Воробянинов (Иполит Матвеевич Воробянинов, Киса) – „предводител на дворянството“, баща на руската демокрация.
През целия роман двойката Остап Бендер и Киса Воробянинов търси съкровищата на

тъщата, мадам Петухова – диаманти, скрити в един от 12-те стола от изящна гарнитура на майстор Гамбс. Мадам Петухова ги е скрила, опасявайки се от обиск, но не искала да го каже на зет си – Иполит Матвеич, защото той бил пройдоха и вече е изхарчил зестрата на жена си. Едва когато идва смъртният ѝ час, тя споделя тайната. Иполит Матвеич се втурва да търси диамантите, но тъй като авантюристичните му наклонности са слабички (както и организационните), той се доверява на младеж, носещ шалче (но нямащ чорапи) и назоваващ се Остап Бендер. От този момент всички са завъртени във водовъртежа на търсене, неудачи, опити и вълнуващи авантюри.

Новината от днес след година и половина разследване:


Няма картел на горивата. Веригите бензиностании се задължават да не контактуват помежду си. Глобата е 10 % от годишният оборот на нарушителя.

Подобни новини

Оставете коментар