ПУТИН ОБВИНЕН, че той е извършил АТЕНТАТА! ИГОР АЙДМАН 2 дни преди взрива: Да организира ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ за него е НАВИК и … ИГОР ЛЕНКИН: Няма да жертват своите хора на публично място, за да.. Проф. РАДУЛОВ: За руската преса звучи интересно, но …

Световната преса в това число и българската коментира задълбочено и упорито една от версиите за атентата в Санкт Петербург – че Путин е извършил атентата, за да отклони вниманието от протестите.
Политологът публицист Игор Айдмън написа в блога си 2 дни преди атентата следната прогноза:


На властите им е необходима спешна промяна на дневния ред, превключване на вниманието от корупцията и протестите към нещо друго. Тогава предположих, че това друго може да стане военна авантюра, но за това Путин изглежда няма ресурси. А да се организира терористичен акт за него е навик и икономично. Бих се радвал, ако бъркам“.
В ефира на телевизия „Он еър“ кореспондентът на ИТАР-ТАСС Игор Ленкин коментира постът на Айдмън така:

„Такива конспирации има постоянно. При всеки атентат обвиняват властта, че това е изгодно за тях. Но мисля, че нашата държава е по друг начин устроена. Не е възможно за Русия. Няма да жертват своите хора на публично място, за да запази властта си“.
В същия ефир проф. Николай Радулов коментира:

„Путин се чувства достатъчно силен в рамките на властта, която има за да си позволи такова нещо. Когато се извърши такъв вид престъпление не само официалните служби започват разследване и никой не иска да се забърква и жертва бъдещето си. Слухове винаги ще има. Че терористичните актове във Франция са извършени от специалните служби. Че ЦРУ са съборили двете кули за да продължат войните. Протестите в Русия

се задушават и Путин е известен със силната си ръка, за да му е необходим такъв ход. Протестите показват, че хората искат по демократичен път да напрвят нещо. За руската преса звучи интересно връзката между протестите и терористичния акт. Звучи интересно, но с неадресирани жертви е абсурдно. Ако трябва да се ликвидира конкретно някой е различно.

Подобни новини

Оставете коментар