ГАФЪТ на ЛЮБИМЕЦА ви РАДЕВ уби добрите му намерения! УВОЛНЕНИЯТ служител ТАЛЕВ: БЪДИ МЪЖ и поеми своята отговорност, ПРИЗНАЙ, че… ОБЩЕСТВЕНОСТТА чака отговора на Радев: …

Гафът на любимеца ви Радев уби добрите му намерения за промени на изборните правила за следващите избори. Уволненият държавен служител Любомир Талев беше категоричен в ефира на всички телевизии:


Миналият понеделник, когато бях в командировка в чужбина, от президенството е бил пратен този законопроект с искате за качване за обществено обсъждане. После министърът на правосъдието, заместникът му, аз също бяхме при президента Радев. Там бяха и съветниците му. Наредено ни беше спешно да придвижим тези промени в изборния кодекс към Министерски съвет. Като държавен служител работата ми е да изпълнявам заповедите на политическото ръководство. Нали не си представяте, че един държавен служител, който няма понятие от изборен кодекс е измисил този закон и го пуснал сам за публично обсъждане.
Има страхливи политици и

тряваше да се намери изкупителна жертва. Нямам вина, че съм си свършил работата, като изпълня заповедта.
Бях най-лесен за уволнение, защото бях в период на изпитателен период. Тоест могат да ме освободят когато си поискат без предизвестие. Да свърша нещо на своя глава означава, че или съм много глупав или луд. Президентът лично каза – спешно и бързо да се приемат тези текстове от Министерски съвет, защото иначе следващия път ДОСТ ще влезе в парламента. Съветникът му Ивайло Христов каза, че ще има едни синьо-десни избиратели в чужбина, които ще вряскат, но те по принцип си вряскат. Ще си търся правата в съда, защото досега в живота си съм работил за моето име и името на моите предци – пра внук съм на Елисавета Багряна“.
Нашият коментар:

Очевидно е, че президентът Радев инициира този законопроект. Намеренията му са били добри, защото става дума за 250 000 души в Турция, които са оръдие в ръцете на турската държава за намеса във вътрешните работи в България. 33 000 гласуваха в Турция на 26 март, 87 000 бяха в останали части на света. Радев поиска с този законопроект да върне конституционното правило от 2001 г в чужбина да се гласува само в посолствата и консулствата и да има оседналост, но начинът по който поиска промяната смаза добрите му намерения. Това ще доведе и до провал на дистанционното гласуване през интернет, което трябваше да влезе от 2018 г.

Подобни новини

Оставете коментар