Президентът РАДЕВ отговори за скандала в пост във Фейсбук, в който не казва НИЩО в стил европейски чиновник! ЧЕТЕТЕ и МИСЛЕТЕ:


Президентът Радев отговори за скандала в пост във Фейсбук, в който не казва нищо в стил европейски чиновник! Радев не отговаря на въпроса – Защо оттегли иначе този добър законопроест. Защо не пое отговорността за изнасянето му за обществено обсъждане, а прехвърли вината на някакъв полуназначен чиновник? Четете и мислете:

В последните дни ескалира напрежение по отношение на проекта на Закон за допълнение на Закона за българското гражданство и предвидените промени в други закони.
Още в началото на своя мандат заявих, че няма да мълча и бездействам, когато се засяга суверенитетът на България.
Станахме свидетели на засилващи се опити за външно вмешателство в нашия изборен процес. В последната предизборна кампания партиите се наддаваха с радикални предложения, включително за отмяна на двойното гражданство. Но след вота, загърбиха темата. Проблемът обаче е налице. Той може да бъде решен

само със закони, които гарантират както конституционните права на българските граждани, така и сигурността и независимостта на българската държава.
Напомням, че България е парламентарна република и всички закони се приемат в Народното събрание. Президентът не внася законопроекти, но това не означава, че не е съпричастен и отговорен към особено важните за обществото и националната сигурност проблеми.

Подобни новини

Оставете коментар