БОЯН ЧУКОВ: РАКЕТИТЕ на ТРЪМП в Сирия са PR акция на… В същата ситуация бе и ТРУМАН. Спомняте ли си какво направи той? …. ТЕРОРИЗМЪТ е инструмент за постигане на ПОЛИТИЧЕСКИ, ИКОНОМИЧЕСКИ и … КОМЕНТАР: България ОБЛИЗА ГЪЗА на САЩ!

Ракетите на Тръмп в Сирия са нищо друго освен РR акция, твърди специалистът по световен тероризъм Боян Чуков. Всичко, което каза Чуков:


Все повече специалисти по тероризъм твърдят, че понятието глобален тероризъм не съществува. Това е едно клише, което няма никакво покритие. Защо? Спомням си преди 10-15 г директор на турското разузнаване официално заяви в медиите, че Алкайда няма. Тогава всички го обявиха за конспиратор.
Тероримът е инструмент за политически, икономически и геостратегически цели. Когато говорим за Алкайда, това означава финансиране от Саудитска арабия. Когато говорим за Ислямска държава става дума за

Катар. Както катарските, така и саудитските служби имат партньорски служби, които са много по-можни от тях и този инструмент тероризъм се появява на определени места, в определен момент. Така, че всички терористични актове са стратегия на някой, който я изгражда. Що се касае до събитията в Сирия, аз имам по-особено мнение. Считам, че се касае до една ПР акция. Колкото повече се навлиза в детайлите толкова повече се получават разминавания като например броя на изстреляните ракети. Последно се оказа, че на летището няма повреди и на пистата. Ракетите са били заредени с касетъчни заряди. Той се слага при условие, че се стреля срещу пехота, жива сила. Оказа се, че двата крайцера, които са заредени с тези заряди са били заредени много преди това. Тоест това е било подръчно средство, което в момента са решили и са го изстреляли. Иначе, ако се готви една подобна акция, технологично е нужен 1 месец за да се сложат точните заряди на точните кораби, подводници или самолети.
Да направим един исторически преглед назад. Положението на Тръмп в САЩ не е стабилно, знаете че той не само има противници в лицето на демократичната партия, но и вътре в неговата партия се чувства нестабилен. На него му е необходимо нещо, което да го стабилизира, което, някакво доказателство, че той не е поставен от Путин. В подобна ситуация на Тръмп се е намирал Труман. Спомняте ли си какво направи Труман?

Хирошима и Нагазаки. Спомняте ли си, че в същата ситуация беше и Кенеди. Какво направи Кенеди – Заливът на прасетата, на свинете в Куба. Една такава ситуация го стабилизира в държавата. Искаме или не искаме трябва да признаем, че Америка е една свръхмощна държава. Има влияние във всяка една точка на земното кълбо. И всяко едно движение в самата Америка има проекция някъде по света. Би трябвало да свикнем с това поне засега“, категоричен е Чуков.
България като продажна държава облиза гъза на САЩ, като с ден закъснение правителството излезе с декларация, че среку химическото оръжие трябва да се борим. Дори ЕС бе много по-умерена. В европейския документ беше записан „според Америка има химическо оръжие“. Разбира се такова няма, както нямаше в Ирак.

Подобни новини

Оставете коментар