След срещата с КАРАДАЙЪ: ДОСЛУК с ДПС обяви ГЕНОЦИДА в бъдещето правителство и им благодари за…. СЪЖАЛЯВАМ, че се КЛЕХ, че правителство с ДПС няма да правя, обяви ….. ВИДЕО с изявлението на Винету:

След срещата с Карадайъ дослук с ДПС обяви Геноцида в бъдещата работа на правителството. Винету благодари да ДПС за подкрепата досега във важните гласувания в парламента и каза, че съжалява задето се е клел, че никога няма да прави правителство с ДПС. Подробностите:


След среща с лидерите на ДПС днес в парламента Бойко Борисов съжали, че се е заричал да не управлява с ДПС, тъй като в програмите на двете партии имало много сходства. Той благодари на движението за подкрепата по важни теми досега като запазването на плоския данък, задължителните отчуждения пр. И изрази надежда, че въпреки отказа на ГЕРБ да си партнира с ДПС във властта, ще получи подкрепата на движението по ключови въпроси като Брекзит, председателството на ЕС и данъчната политика.
„На всички им е ясно, че ако

не се състави правителство и се отиде на нови избори, това е вече не само несериозно, не само тежко за държавата, не само политическа криза, която ще има необратими последици в този момент, а и ще рухне накрая и икономиката. Така че – така ни е избрал народът, такива сме обещания давали с кой може и с кой не може, независимо, че с ДПС програмите ни съвпадат по много теми. Просто ще се опитаме да работим добре като управляващи и опозиция в парламента“, каза Борисов след срещата.

ОТ ГЕРБ са запознали ДПС с това, което смятат правят по темата за Брекзит, за председателството на ЕС, за финансовите и данъчни политики, обясни Борисов.

„Стигнахме до извода, че


ако председателството бъде прието като една основна тема в следващата година и политиката се прави вътре в парламента, това ще улесни много кабинета и ще даде възможност действително всички парламентарно представени партии да участват, така че да извлечем позитиви за България“, заяви Бойко Борисов.
И добави, че за „тва председателство така или иначе ще се похарчат пари“, затова е добре България да си ги издейства като домакин, а това можело да стане най-добре, като се ангажират всички парламентарни групи с тяхната експертиза.
Борисов съобщи, че утре

via GIPHY

след 10,30 ч. ГЕРБ и Обединените патриоти ще обявят официално управленската си програма, след което ще продължат разговорите по коалиционното споразумение и персоналното участие в кабинета. Всичко, което каза Борисов може да видите тук:

Подобни новини

Оставете коментар