КРЪВ в МАКЕДОНИЯ! ВИДЕО: Протестиращи нахлуха в ПАРЛАМЕНТА, защото за председател беше назначен ЕТНИЧЕСКИ АЛБАНЕЦ, който от трибуната говори на… Демонстранти бият със столове депутати от СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, както и лидера на… ВИДЕО:


Кръв в Македония. Протестиращи нахлуха в парламента, защото за председател беше назначен етнически албанец – Талат Джафери, който от трибуната говори на албански. Сцепена беше главата на Зоран Заев – председател на Социалдемократическия съюз. Президентът Георги Иванов излезе с обръщение към нацията, протестиращите да се успокоят и да проявят здрав разум.
Стотина демонстранти са стъпили по седалките на парламента и пеят химна на Македония. Навсякъде се чуват скандирания „Македония“, „Няма да ви се размине“, „Избори“, пеят се песни с обидно съдържание за албанците.
Демонстранти бият със столове депутати от

СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ, както и лидера на Алианс за албанците д-р Зиедин Села. Окървавени са Зоран Заев, Дамян Манчевски, Максим Димитриевски, Оливер Спасовски, Петре Шилегов. Чул се е изстрел от огнестрелно оръжие.
Протестиращите изгониха полицаите, които влязоха в сградата на Събранието, за да ги разпръснат. Входът на пресцентъра на парламента е барикадиран с фотьойли и маси и никой не може да влезе, а ранените депутати са заложници в ъгъла на залата.
Специални части влязоха в пресцентъра на парламента и успяха да изблъскат протестиращите. Протестите се организират от

гражданското сдружение „За единна Македония“ от края на месец февруари. Те протестират всеки ден и искат провеждане на нови предсрочни парламентарни избори.
Видео:

Подобни новини

Оставете коментар