Искат да БОРИСОВИРАТ Нинова, и гробари и капиталисти! ТЯ: Нямам никакви ИКОНОМИЧЕСКИ ЗАВИСИМОСТИ, ако имах, щях … ВИДЕО: …НИНОВА обаче ви МАНИПУЛИРА, защото има ли СОЦИАЛИЗЪМ в КАПИТАЛИЗЪМА?


Изводът от участието на Нинова при днешната оса Хекимян и вчерашното гергово агънце е: Искат да Борисовират Нинова, и чужди и свои и медии.
Най-същественото от това, което каза Нинова в БТВ беше:
„Нямам никакви икономически зависимости, ако имах ще стоя и ще си кротувам“. Тя извади едни документи доказателства, че 2006 г е прекратено наказателното производство поради липса на доказателства в случая „Фронтиер“, че 2007 г е напуснала Пловдивски панаир АД, като представител на държавата, преди да бъде подарен на Гергов, че 2 години е била извън политиката за да изчисти името си. Нинова обаче ви манипулира, защото има ли социализъм в капитализма? Как се прави социализъм в агресивна капиталистическа среда?
Ето опорните точки на Нинова пред Хекимян:

– Отговарям на тези 1 млн българи, а не на Гергов.
– Защо се случат тези неща сега? Две са причините. Първо след изорите имаше натиск върху мен да направим голяма коалиция с ГЕРБ, после предложението за председател на Народното събрание, после предложението за Деница Златева. До там си стигна, че служебният премиер да ме вика и да ми обяснява защо Деница Златева трябва да стане министър в новото правителство. Трябва да има ляво и дясно, управляващи и опозиция. Втората причина е промяната в БСП, която правя. Има съпротива. В БСП има феодали с делегати. Казах им стоп. Председателят ще се избира от всички, а не от феодали.
– Моят избор е съзнателен, аз знам че това ме чака. Гергов беше на мнение, че трябва да правим голяма коалиция и че трябва да стана председател на парламента, че ако останем в опозиция загиваме. Не само гласовете на Гергов, още 500 души ме избраха за председател. Репликата – Моите гласове, 60 души делегати от Пловдив, са неговите гласове. Така вече не може да се случва и говори.
– Нарушаване на политическия морал, да посредничи за сделки между бизнесмени и главния прокурор. Затова е отстранен.
– Била съм на 2 срещи в кабинета на Гергов – с

Мая Манолова, говорихме си за президентските избори и Слави Трифонов, говорихме си за референдума.
– Със Сотир Цацаров съм се срещала в кабинета му, в прокуратурата, официална среща, поискана офиално, в приемното му време, записана в протокола. Разговаряхме за последния доклад от ЕК и промените в Наказателния кодекс. Преди това обсъдих всички тези въпроси с всички от съсловието прависти.
– Пловдивски панаир по закон беше 51 % държавен, 49 % общинска собственост. На 10 нември 2006 с увеличаване на капитали, прехвърляне на акции беше даден на Гергов. На 7.06. 2006 с моя молба аз съм освободена от поста председател на Пловдивски панаир АД. Този документ показва, че нямам нищо общо с Пловдивски панаир.
– За да изчистя името си аз бях 2 години

извън политиката, до 2009 г. Тези документи показват една последователност на действията ми. Да си последователен и верен на тези 1 млн българи, дължа им го. Ако не бях изчистила името си, сега щях да си стоя в къщи и да шия карета, да речем.
– Край на политическите назначения в държавните дружества. Имаме готов закон, който надявам се ГЕРБ да приемат.
– Нямам никакви икономически зависимости, ако имах ще стоя и ще си кротувам
– Ако не бяхме взели това решение за Гергов щяхме да вкараме партията в голяма криза.
Всичко, което каза Нинова във видео:


Снимка Ладислав Цветков, БТВ

Подобни новини

Оставете коментар