ГЕРОНТОФИЛ, БАНКЕР стана президент на ФРАНЦИЯ! ЕВРОПА го поздрави с облекчение в това число и БАНДИТА! ВИДЕО:


Геронтофил, банкер стана президент на Франция. Знаете, че Макрон е 25 г по-малък от жена си, негова учителка. Всички слуги в империята Европейски съюз го поздравиха, в това число и Бандита от България. Подробностите:
Проевропейският кандидат Еманюел Макрон спечели балотажа на президентските избори във Франция.
Разликата между Макрон и съперника му за поста – крайнодясната Марин льо Пен, е най-малко 65% към 35% в полза на Макрон. Това е доста повече от 20-те процента преднина, които му даваха социологическите проучвания, коментира Ройтерс.
„Тази нощ се отваря нова страница в нашата история“ коментира Макрон пред АФП и добави, че се надява тя да е на надежда и възстановено доверие.
Льо Пен съобщи пред свои поддръжници, че вече „се е обадила на победителя, за да му пожелае успех“, като добави, че новото разделение във Франция е „между глобалисти и патриоти“.
Няколко хиляди души се събраха пред Лувара, за да празнуват победата на Макрон:
Резултатът от френските избори

ще донесе голямо облекчение сред европейските партньори на Париж, които се притесняваха от нов популистки вот след референдума за брекзит във Великобритания и избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, коментира агенцията.
39-годишният бивш инвестиционен банкер, които бе две години министър на икономиката, но никога преди това не е заемал изборен пост, ще е най-младият президент на Франция.
Той е убеден европеец и последовател на така наречения „трети път“, който обединява предимствата на левите и на десните идеи. Обособяването на Еврозоната със собствен бюджет и парламент е една от идеите, които той защитава.
Макар да губи изборите, близо 35-те процента подкрепа за Льо Пен са най-добрият резултат, постиган от партията ѝ „Национален фронт“ до момента.
Настоящият френски президент Франсоа Оланд, коментира,

че „голямата победа“ на Макрон „потвърждава, че голямо мнозинство от съгражданите ни са пожелали да се обединят около ценностите на Републиката и да покажат свързаността си с Европейския съюз“.
Британският премиер Тереза Мей и говорителят на германския канцлер Ангела Меркел също поздравиха Макрон.
„Министър-председателят сърдечно поздравява новоизбрания президент Макрон за изборния му успех. Франция е сред най-близките ни съюзници и очакваме с нетърпение да работим с новия президент по голям брой споделени приоритети“, се казва в изявление, разпространено от кабинета на Мей.
„Поздравления, Еманюел Макрон. Вашата победа е победа за силна обединена Европа и за френско-германското приятелство“, написа Щефен Зайберт на френски и немски в „Туитър“.
„Щастлив съм, че французите избраха европейско бъдеще“, реагира в „Туитър“ и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, а председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства решението на френските избиратели в полза на „Свободата, равенството, братството“.

Подобни новини

Оставете коментар