ПУТИН се подигра официално с БЪЛГАРИЯ: СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ дойде от македонската земя! ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА реагира ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕАДЕКВАТНО: Писмеността ….

Путин се подигра с България! При срещата си в Кремъл с македонския президент Георги Иванов Путин е казал официално:


„24 май е празничен ден в Русия, Ден на славянската писменост, а тя дойде у нас от македонските земи, пише в официално съобщение от Кремъл.
Президентът Путин казал това в рамките на срещата с македонския му колега Георги Иванов в Москва, който е там, за да получи наградата на православния фонд за Единство на православните народи.
От своя страна, Иванов благодари за наградата „Негово Светейшество Патриарх Московски и на цяла Русия Алексий II“, връчена му във вторник от руския патриарх Кирил и заяви, че светите братя Кирил и Методий не са забравени. (б.а. нито дума, че са българи).
„Въпреки че са минали толкова векове, ние почитаме паметта на светите братя Кирил и Методий и техния ученик

свети Климент. Нашият народ казва, че човек не умира, когато бъде погребан, а когато бъде забравен. Това е нашата обща памет за нашите просветители – Кирил и Методий и тя ни дава надежда за запазването на тяхното учение“, е заявил Иванов.
На казаното от руския държавен глава външният ни министър Екатерина Захариева реагира изключително неадекватно.
Във фейсбук профила си тя написа, че създаването на писмеността е станало по волята и с участието на българската държава.
(б.а. Пълна профания).

Подобни новини

Оставете коментар