СЛАВЧО ВЕЛКОВ към АНТОН ТОДОРОВ от трибуната: БАЩА ти е член на БКП, предложен даже за…, прави опит за УБИЙСТВО с МОТИКА и влиза в ЗАТВОРА за… А ти Антоне, кандидатстваш за НАДЗИРАТЕЛ в този затвор и после за ПОЛИЦАЙ в …, но… СМЯНАТА на ГЛАВЧЕВ е първият ПИРОН в КОВЧЕГА „Борисов 3“

Парламентът удари дъното с обидите от комунисти към комунисти. В момента дебатират оставката на председателя на парламента Димитър Главчев, който допусна фашистко говорене и върна Народното събрание 1944 г. Мотивите на опозицията са, че не са говори за проблемите на обществото – бедността и престъпността. Над 1 млн българи живеят под прага на бедността. Вместо това Главчев внедри в парламента езика на


омразата.
Излезе Велков и се обърна към Антон Тодоров и Спас Гърневски, които се определят като радикално крило в ГЕРБ:
„Баща ти е бил член на БКП, предложен е бил за награждаване с орден. Обаче е извършил е опит за убийство с мотика и е бил осъден на 9 г затвор. А след това синът му Антон Тодоров е кандидатствал за надзирател в затвора, където е бил баща му. Освен това е кандидатствал и за служител в РДВР Стара Загора, но не е одобрен“.
Към Гърневски Велков отправи репликата: Спасе, оля се!
Антон Тодоров взе думата за лично обяснение и започна да пелтечи:

„За какво съм кандидатствал аз не е ваша работа. Баща ми, съгрешил е, понесъл си е наказанието“.
Водещата на Народното събрание – Цвета Караянчева докато председателя Главчев седеше в редовете, и тя не успя да овладее омразата. Излезе оная агресивна тумбеста Дуковска и започна да говори, че на един от депутатите баща му убивал в Белене и Караянчева не я спря. Това предизвика Жаблянов да излезе на трибуната и да каже:

„Този дебат не е само за оставката за Главчев, а за позицията на ГЕРБ към миналото, защото това, което се изчита от трибуната на парламента са декларации на ГЕРБ прочетени от Антон Тодоров и Спас Гърневски, а не лични позиции“.
На практика Димитър Главчев е първият пирон в ковчега на кабинета „Борисов 3“.

Подобни новини

Оставете коментар