МРАЗЕНИТЕ от НАРОДА вече ЗАЕДНО и публично! СТАНИШЕВ за БОРИСОВ: Не се развиват само глупавите хора! ИЗНАСЯМЕ ОРЪЖИЕ със сериозни ПЕЧАЛБИ! С БРЕКЗИТ в бюджета на ЕВРОПА влизат 70 млр по-малко, което означава…. РУМЕН РАДЕВ ….

Мразените от Народа – Борисов, Станишев и Царя се събраха на една маса, за да дрънкат за Европа и мястото на България в нея.
Станишев каза следното за срещата приди минути по БиТиВи:


ЕС не е сам и не е толкова Брюксел, ЕС е страните членки. Всяка държава трябва да изработи своята позиция. Вчера ние гледахме в една посока относно Европа. Да, Борисов много ме критикуваше, все се оправдаваше с нашето правителство. Не се развиват и не се променят само глупавите хора. Наследнвото което получи през 2009 г беше много добро –
8 млр евро.
Трябва да разберем, че Европа се променя. Има освестяване след Брекзита. Европа ще се променя и въпросът е накъде. Според мен има 4 важни акцента за България!
1. Да бъдем в Шенген, което е чисто политическо решене да сме извън.
2. Еврозоната, да влезем. Трябва нарастване на доходите. Валутата ни е вързана

с еврото и това е добре. Да няма двоен стандарт в Европа към страни като България. Затова трябва да сме пълноправен член. Защото можем да изпаднем в периферията и затова трябва да се стремим към ядрото.
3. Да отстояваме ЕС, който е съюз на солидарността. Няма община, която да не е получила еврофондове. Сега искат схемата да не е грантова като сега, а да се конкурират проекти. Трябва да настояваме както за солидарност като досега при разпределение на парите.
С напускането на Великобритания парите ще намалеят със
70 млр евро за 10 г, тоест по 10 млр по-малко на година, което означава, че трябва да се увеличават вноски.
4. Тероризъм с войска не се води. За обща армия е рано да се говори. Ние имаме сериозна военна индустрия. Сега изнасяме добре със сериозни печалби. Това е в български интерес.
Той Борисов знае, че

в Европа не приемат правителството с националистиески партии в него. Румен Радев засега няма основание за критика. Президенството няма власт, но трябва да инициира дебати по важните теми за държавата. Аз съм категорично за разсекретяване на всички стенограми. Най-важна е стенограмата от БНБ, където са шефовете на банки и се настояваше за банкова ваканция, което щеше да срине всички банки и цялата банкова система. Гордея се, че БСП устоя на натиска и това не се случи.

Подобни новини

Оставете коментар