ТОДОР ЖИВКОВ е АНТИКОМУНИСТ, от движението на ГОРЯНИТЕ показва този документ от 100-те кашона ЛИЧЕН АРХИВ на бившия първи ШОК за ЖУРНАЛИСТИТЕ отворили архива!

Тодор Живков е антикомунист, от движението на Горяните показва този документ от 100-те кашона личен архив на бившия първи!
В архива на Тодор Живков има достатъчно антикомунистически лозунги от времето на горяните – антикомунистическо движение, чийто последовател е бил бъдещият комунист. Всичко това излизе днес в


списанието „Досие“, 96 страници, издание на „168 часа“.
Тодор Живков е бил шеф на полицията в София. В архива му има богата колекция от антикомунистически лозунги. Има сводки от това какво са казали по радио Горянин, което тогава е излъчвало от територията на Гърция. Горяните това е антикомунистическо движение от края на 40-те години на миналия век и началото на 50-те. В България е съществувало 6 години. Армия и полиция е действала срещу тях, много са избити. Тодор Живков обаче става генерален секретар на комунистическата партия след като през 1953 умира Сталин.
Слави Ангелов – главен редактор на в-к „168 часа“:
Това е документално разследване, което проследява целия му живот, от

раждането до смърта. Това разследване се базира на личния му архив до който досега никой журналистите е нямал достъп. Става въпрос за хиляди документи, за семейни снимки, стенограми, секретни доклади, ходатайства, доноси. Разширили сме темите за живота му и 33-годишното му управление с преки свидетелства и разкази на очевидци, съвременници, хора участвали в партизанското движение, бивши служители на ДС, икономически ескперти.
На този линк може да чуете и видите разговора по БНТ с двамата журналисти, които единствени досега влязоха в личния архив на Тодор Живков:

https://www.bnt.bg/bg/a/za-prvi-pt-zhurnalisti-s-dostp-do-lichniya-arkhiv-na-todor-zhivkov

Подобни новини

Оставете коментар