ДАЛАВЕРИЙ и ГРОБАРИТЕ са си направили СМЕТКАТА: 938 000 ПЕНСИОНЕРИ получиха УВЕЛИЧЕНИЕ! „ЗА“ гласуваха 187, и Капиталистите и ДПС също, без нито един „Против“! ПЕНСИЯТА е ОТЛОЖЕНО ПЛАЩАНЕ, което да гарантира….

Далаверий и Гробарите са си направили сметката:
938 000 пенсионери получиха увеличение! „За“ гласуваха и Капиталистите и ДПС, защото 938 000 пенсионери с увеличени пенсии даже с 2 лв са


си много избиратели. В това число с увеличени песнии са 136 000 вдовици. 802 000 са увеличените пенсии заради минимален праг.
Законът беше приет със 187 вота „За“, без нито един „Против“ и „Въздържал се“.
Срокът за гласуване между Първо и Второ четене беше намален на 3 дни, така че от 1-ви другия месец минималната пенсия става 180 лв.
Пенсията е отложено плащане, което да гарантира

достоен живот, обяви от трибуната на Народното сърание бившият социален министър Адемов и допълни: 19 млн всеки месец се дотира и сега пенсиите. Това прави 228 млн на година. Всеки един дифицит се покрива с дълг.
Гьоков от БСП обяви от трибуната. За новия бюджет 2018 г ще предложим минимална пенсия от 300 лв и добави още:
С това гласуване днес са нарушени 2 от 5-те принципа на закона за пенсиите – солидарност и равнопоставеност на осигурените лица. Това на снимката ви е ясно, че са гръцки пенсионери, които днес отново протестират, защото след новия заем от 8 млр за Гърция ще има орязване на нови социални права на гърците.

Подобни новини

Оставете коментар