ИВО ХРИСТОВ в парламента за 1 ноември: БЪЛГАРИТЕ в чужбина ПРОИЗВЕЖДАТ 100 млр долара, това е…. 30 процента от ДЕЦАТА на БЪЛГАРИЯ са НЕГРАМОТНИ, 45 четат, но не знаят… От ПРОСЯЦИТЕ на Балканите се превръщаме в ….

В парламента от трибуната избухнаха думи от всички, във всички посоки какво е Денят на будителите на 1 ноември 2017 г. Иво Христов каза следното:


Днес, на 1 ноември българи извън България, в чужбина произвеждат 100 млр долара. Тоест страната ни се лишава от още един национален бюджет. Днес 1 ноември 2017 г 30 процента от децата в България са неграмотни в трите основни направления взети заедно- математика, природни науки и български език. 45 процента са по български – четат, но не разбират какво четат, 42 процента са неграмотни по математика и 38 процента по природните науки. Само 13,6 процента от децата показват добро развитие. За сравнение във Виетнам са 70 процента. Това означава едно огромно разслоение. Препоръчвам но всеки ректор на висше учебно заведение да заключват вратите вечер, защото може да влезе някое куче и да завърши. Днес дипломите са с фактура и неграмотните влизат в активния социален оборот. Един руски учен беше казал – Днес деца, утре народ. Вчера получих информация, че

парите от ЕС са спрени поради корупция и некадърност. В България върви най-страшната тенденция – от просяците на Балканите да станем простаците на Европа. Не знам дали знаете, че Хелоуин е празник на мъртвите. Проблемът ни не е икономически, той е културен. Необразованите нации влизат в бъдещето на мъртвите, в Хелоуин.

Подобни новини

Оставете коментар