Президентът РАДЕВ и той като гробарите се изказа МНОГО НЕПОДГОТВЕН за ЕВРЕИТЕ и СЪВЕТСКАТА АРМИЯ! ЕСТЕСТВЕНО, че СЪВЕТСКАТА АРМИЯ е СПАСИЛА ЕВРЕИТЕ от депортиране от БЪЛГАРИЯ! ВАЛЕРИ НАЙДЕНОВ: Това е веднага след СТАЛИНСКАТА БИТКА, когато става ясно, че ГЕРМАНИЯ ГУБИ ВОЙНАТА, иначе щяха да ги …. ЦЯЛОТО ИЗЛОЖЕНИЕ на Найденов: …..

Президентът Радев и той като гробарите се изказа много неподготвен за евреите и Съветската армия! Радев каза, че руснацитеили дълбоко не познават историята, или целяг провокация. Оказва се обаче, че Радев и днешното българско правителство на гробарите не знаят историята, защото не са чели на времето
Естествено, че Съветскатата армия е спасила евреите от депортиране от България към лагерите, тоест от смърт!
Валери Найденов:
Това е веднага след Сталинската битка, когато става ясно, че Германия губи войната, иначе щяха да ги пратят в лагерите на сигурна смърт.
Цялото изложение на Найденов в профила му на Фейсбук:За това кой спаси българските евреи има много истини, които се наслагват една върху друга. Настина, българското общество успява да спре депортацията на българските евреи през март 1943 година. Това е веднага след Сталинградската битка, когато става ясно, че Германия губи войната. Което несъмнено е повлияло на Борис Трети, Богдан Филов и другите. Но натискът от германска страна продължава и евреите вероятно щяха все пак да бъдат депортирани, ако немците бяха спрели съветското настъпление. Ако Червената армия не бе победила, в крайна сметка всички евреи в Източна Европа, включително и нашите, щяха да бъдат изтребени. Но от трета страна, ако Германия не бе започнала войната, нашите евреи не биха имали никакви проблеми. Всичките тези алтернативи съществуват в органично единство. Интелигентният човек трябва да ги има предвид всичките заедно, а не да с вкопчва само в едната и да изпада в истерия. За съжаление, много малък процент от хората са способни на подобен интелектуален подвиг.
Въпрос на youcomments.com към мислещите българи – Защо в Израел махнаха паметника на Борис 3. Ето ви и отговора – Защото не той е спасил евреите. От разговора на Богдан Филов с патриарха става ясно, че Борис 3 иска да изпълни заповедта на Хитлер за депортация на евреите, но победата на Съветската армия и антифашисткото движение в България не допускат издаване на заповед за пращането им в лагерите.

Подобни новини

Оставете коментар