ДЕПУТАТЪТ на ГЕРБ Методи Андреев в ефира на Нова телевизия: БОЙКО БОРИСОВ е ФЕЙК ПОЛИТИК, прави ФЕЙК ПОЛИТИКА с ФЕЙК НОВИНИ, защото …….. ВИДЕО: …

Депутат на ГЕРБ обяви в национален ефир, чуйте във видео:
Бойко Борисов е Фейк политик, който прави Фейк политика с Фейк новини. Няма как да разследва приватизацията, защото в Конституцията пише, чедавността за това е 10 г. Значи трябва да се промени Конституцията.
Ако искаше да прави ревизия на прехода преди година депутатите на ГЕРБ нямаше да махнат текст в закона, сподели в ефира на Нова телевизия Методи Андреев, който беше депутат на ГЕРБ в 43-тото Народно събрание. Ето всичко, което каза Андреев, след като преди седмица Борисов обяви, че ще разследва приватизацията по време на прехода. Според Борисов през този период са откраднати над 30 милиарда лева. По този повод депутати от ГЕРБ щели да предложат промени в наказателния кодекс да отпадне давността за ревизия на приватизацията.
Методи Андреев:
Това изказване на премиера е към така наречените Фейк новини. За тези, които не знаят какво означава фейк новини, това езаблуждение, симулация.
Това е един опит за симулиране на активност в борбата с корупцията и заблуда за хората, че това нещо ще се случи и очакване, че ще се случи. То е твърде закъсняло. В 43-тото народно събрание в което аз бях депутат от ГЕРБ, гласувахме един много интересен закон, който показва, че премиера ей така се е събудил сутринта и някой му е казал, сега тук ще го кажем това и ..
Нека да видим какво направи политическа партия ГЕРБ по този повод в 43-тото Народно събрание. Тогава се гласува изменение на закона за приватизация и след приватизационен контрол. Има един параграф 8. Знаете ли какъв е смисъла на отпадане на този параграф 8, сега ще ви го прочета –
За неизпълнени в срок задължения по приватизационните договори, държавните органи да могат да предприемат законни действия за учредяване на ипотека или налагане на обезпечителни мерки по граждански обезпечителни дела. Това нещо ГЕРБ го отмени в 43-тото Народно събрание. Възможността да се търси отговорност беше отменена. И аз питам, това което говори премиера, ако не е фейк новина, или фейк политика, какво е тогава. Ако е искал Бойко Борисов да направи нещо за корупцията при приватизацията, трябваше да го направи при своето първо управление. Другото нещо, главният прокурор. Той атакува пред Конституционния съдедин опит да падне давността за приватизация. И Конституционния съд, част от него са бивши членове на комунистическата партия, други са бивши партийни секретари конституционни съдии, те отмениха този закон. Знаете ли какъв а е главния мотив на главния прокурор –
Че в Конституцията ясно е разписано, в член 31, алинея 7, кои престъпления не могат да имат давност и всички други престъпления, които се вписват в тези са противоконституционни текстове. Така, че ако главния прокурор е обективен, а не само член на БКП станал в казармата, би трябвало в същия парагаф да атакува и това, което евентуално депутатите от ГЕРБ ще внесат сега.
Нещата са много интересни. Ако премиерът им каже направете такъв текст, те ще го направят, но ги е страх да му кажат, че това е невъзможно да стане. Не, че е лошо да стане, то е хубаво да стане, но е невъзможно. Няма как да стане, още повече да го направи Бойко Борисов, който е фейк политик. Тогава ще му кажа на Бойко Борисов да вземе да разшири тази инициатива – да махнем давността законтрабандните схеми на югоембаргото. Тогава се натрупа една голяма част от капитала, с който бяха изкупени държавните предприятия. Да махнем давността върху фалитите на българските банки. Може да дойде една прокуратура, която да вземе да ги разгледа и да ги поосъди. Да махнем давността и върху тези, които купиха предприятията. Сега забележете какво ще стане – ако един министър е подписал неизгодна сделка ще съдят министъра, няма да съдят този който е купил предприятието. С това решение на ГЕРБ в 43-тото Народно събрание знаете ли какво направи Бойко Борисов, аз съм купил едно предприятие, а вие сте министъра и сте разписали неизгодната сделка, аз не съм изпълнил след приватизационните задължения. На мен нищо не може да ми направи държавата. Теб като министър обаче ще ви съдят. За мен собственика, нищо. Няма как Бойко Борисов да промени точно това. Вижте хората с които играе карти, с които ходи на лов. Ами това са част от тези хора, които трябва да разследва. Само да ви кажа каква е разликата между нас и Румъния. Имаше едно предложение в предния парламент, да се направи промяна на закона за незаконно придобитото имущество. Основното беше колко давностен срок ще се връщат назад да се разбере един човек дали е забогатял законно или незаконно. Оказа се, чеКонституционния съд е казал – не повече от 10 години.
Знаете ли какво са направили в Румъния, много по-интересно са го направили. Казали са гражданска конфискация. Примерно, аз съм станал прокурор и сега съм много голям прокурор. Апелативен прокурор, но има съмнения, че аз съм забогатял незаконно.
Знаете ли до кога се връщат в Румъния, до момента в който аз съм влязъл в съдебната система. Може да е 1989 г, депутат съм бил, връщат се когато си станал депутат. Станал си министър, връщат се до момента, когато е възникнало новото качество. В България обаче Конституционния съд казва 10 години назад. Приватизацията е престъпна схема, която обаче е осъществена от други престъпни схеми преди приватизацията като контрабандните канали и взети незаконно пари. Това Бойко Борисов няма да го направи, на това аз му викам фейк политик.
Ако не вярвате на това, което прочетохте, ето ви линк към видеото
https://play.nova.bg/programi/chasut-na-milen-tsvetkov/890409

Подобни новини

Оставете коментар